Kamilla, Károly, Harry és Katalin

Február 5-én, hétfő este hozta nyilvánosságra a királyi palota III. Károly betegségét. A részletekről ugyan nem tájékoztatták a médiát, az azonban már így is példátlannak számít, hogy ilyen hamar fény derült az uralkodó állapotára. A legújabb hírek szerint az átláthatóságot legfőképp a királyi család egyik női tagja szorgalmazta.


A példátlan nyilatkozat teljesen szembement a protokollal, mivel a királyi család tagjai tradicionálisan titokban tartják egészségügyi problémáikat.

Ezt is olvasd el! Károly teljesen pozitívan áll a kezeléshez rákdiagnózisa után

Őfelsége ma megkezdte a kezeléseket, amely idő alatt az orvosok azt tanácsolták neki, hogy halassza el a nyilvános szereplést. Ezen időszak alatt Őfelsége a szokásos módon folytatja az állami ügyek intézését

– áll a hivatalos közleményben, melyben az olvasható, hogy az uralkodó – a spekulációk elkerülése érdekében – saját maga döntött úgy, hogy nem titkolja el a világ elől diagnózisát.

Bár a bejelentés óta eltelt napokban az uralkodót széles körben dicsérték nyitottságáért, egyes királyi szakértők szerint Károly valójában nem magától döntött az őszinteség mellett, hanem feleségének, Kamilla királynének tanácsára cselekedett.

Ez is érdekelhet: Szakértők szerint Károly király valójában ezt mondta Kamillának a Buckingham-palota erkélyén

Biztos vagyok benne, hogy Kamilla bátorította a királyt, hogy szakítson a hagyományokkal, és nyíltan beszéljen diagnózisáról

magyaráztaJennie Bond, a BBC korábbi királyi tudósítója.

A szakértő szerint egy hetvenes évei közepén vagy végén járó házaspár számára az ilyen hírek éles és nemkívánatos emlékeztetőek az emberi halandóságra. Mindkettőjükre azonban még nagy feladatok várnak, kevés évük van azonban minderre. A várakozások szerint a király azon van, hogy a lehető leghamarabb teljes egészében visszatérjen hivatalába.

A figyelmetekbe ajánljuk