Kamilla királyné
Fotó: Chris Jackson/Getty Images

7 meglepő érdekesség Kamilla királynéról, amiről még te sem hallottál

III. Károly király 2023. május 6-i koronázásán a Westminster-apátságban feleségét, Kamillát megkoronázzák. Camilla Rosemary Shand hosszú utat tett meg idáig.


Az évtizedek óta tartó közfigyelem ellenére Kamilla életének vannak olyan aspektusai, amelyek kevésbé dokumentáltak. Összegyűjtöttünk 7 meglepő tényt a királynéról, amiről talán még te sem hallottál.

Ha tovább olvasnál: 7 szerelmes fotó Károly és Kamilla régóta tartó házasságából

​1. Az az orvosi csapat, amely a születésekor segített világra hozni Kamillát 1947-ben, a következő évben III. Károly király születését is segítette

A King's College Hospitalban 2014-ben tett látogatása során III. Károly meglepő felfedezést tett saját és Kamilla születésével kapcsolatban.

Az én drága feleségem itt született, és meglepő módon ugyanaz a nőgyógyász és ápoló volt mindkettőnknél

− mondta.

​2. Kamilla Madonna és Celine Dion távoli rokona

Bármilyen meglepőnek tűnhet, Kamilla mind Madonnával, mind Celine Dionnal közös felmenőkkel rendelkezik. Mindkét nő Zacharie Cloutier leszármazottja, egy francia ácsmesteré, aki a 17. század elején költözött a kanadai Québecbe.

Ez is érdekelhet: 5 hely, ahova Kamilla királyné előszeretettel jár nyaralni

​3. Kamilla egykor recepciósként dolgozott egy dekorációs cégnél (és kirúgták)

Kamilla az 1960-as években több különböző munkahelyen is dolgozott, többek között a Colefax and Fowler nevű mayfairi dekoratőrcégnél. Végül azért rúgták ki, mert későn ért be egy parti után. Egy 1999-es New York-i látogatása során találkozott néhány volt munkatársával, és együtt emlékeztek vissza a történtekre.

​4. A közhiedelemmel ellentétben nem egy pólómeccsen, hanem egy közös barát révén találkozott először III. Károllyal

K\u00e1roly \u00e9s Kamilla egy p\u00f3l\u00f3meccsen

Fotó: Hulton-Deutsch Collection/CORBIS/Corbis via Getty Images

Az egyik legmaradandóbb mítosz Kamillával kapcsolatban az, hogy ő és III. Károly egy pólómeccsen találkoztak először, ezt erősíti a híres fénykép, amelyen kettejük beszélgetése látható. Jonathan Dimbleby 1994-ben megjelent, III. Károlyról szóló hitelesített életrajza szerint a pár először Lucia Santa Cruznál, egy közös barátjuknál találkozott, aki Kamilla lakása mellett lakott London gazdag Belgravia negyedében.

​5. Kamilla egyszer vendégszerepelt egy brit rádiós szappanoperában

A The Archers egy 1951 óta futó rádiójáték az Egyesült Királyságban, és Ambridge falu kitalált lakóinak életét követi nyomon. 2011-ben azonban vendégszerepelt benne egy valós személy, aki saját magát játszotta: Kamilla. Az adásban a műsor két szereplőjével együtt teázott.

​6. Régóta fél a repüléstől

Annak ellenére, hogy királyi munkája miatt rengeteg nemzetközi utazásra van szükség, Kamilla régóta fél a repüléstől. Ezért visszafogja a tengerentúli utazásait: bár 2018-ban elkísérte III. Károlyt Ausztráliába, az út során nem utazott mindenhova repülővel.

​7. Kamilla meghívta Emerald Fennellt − aki a Korona című sorozatban játszotta őt − egy fogadásra az otthonába, a Clarence House-ba

A Netflix sorozatának 3. és 4. évadában Emerald Fennell alakította Kamillát. III. Károly és Kamilla ábrázolása ellentmondásos fogadtatásban részesült a királyi család részéről − de ez nem akadályozta meg Kamillát abban, hogy 2022 márciusában meghívja Emeraldot egy fogadásra, ahol beszédében azt mondta:

Megnyugtató tudni, hogy ha bármelyik pillanatban leesnék a magaslatról, a fiktív alteregóm itt van, hogy átvegye a helyem.

Forrás: Mental Floss

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!


A figyelmetekbe ajánljuk