Korfu.

A királyi család tagjai gyakran üdülnek fényűzőbbnél fényűzőbb helyeken, ez alól pedig az újdonsült királyné sem jelent kivételt. Ennek apropóján az alábbi cikkben öt olyan helyet mutatunk be, ahová Kamilla királyné előszeretettel jár nyaralni.


Károly jobbkezeként Kamillának alkalma nyílt arra, hogy a világ minden tájára ellátogasson a királyi körutazások keretében, így Kanadában, Jordániában és Egyiptomban is megfordult. De bár a királyi családhoz való csatlakozása óta rettenthetetlen felfedezővé vált, Kamilla nem egy született utazó, mivel fél a repüléstől és a vonatozástól. Így, bár a királyné ugyan kedveli a külföldi nyaralásokat, talán nem meglepő, hogy a kedvenc úti céljai közül sok az Egyesült Királyságban található. Az alábbiakban eláruljuk, melyek a királyné kedvenc helyei, ahol el tud szakadni a mindennapi problémáktól.

Korfu, Görögország

Chris Unger/Unsplash

Ha nyári vakációról van szó, a király és a királyné egyik kedvenc helye Korfu elbűvölő szigetén található, amely leginkább buja zöldjéről és rengeteg olajfájáról ismert. Amikor a pár a szigeten tartózkodik, a hírek szerint a Rothschildok keráziai villájában szállnak meg, de állítólag a milliárdos mágnás, Spiros Latsis tulajdonában lévő jachton is bejárták a görög szigeteket. Korfu különleges jelentőséggel bír a pár számára: itt született 1921-ben Károly édesapja, Fülöp herceg, és az újdonsült király azt mondta, hogy „szerencsésnek tartja magát, hogy Görögország számos gyönyörű és egyedülálló helyét meglátogathatta" – szinte mindig Kamillával az oldalán.

Cornwall

Greg Willson/Unsplash

Kamilla nagy rajongója a királyi címében is szereplő történelmi megyének. Károly és Kamilla rendszeres látogatói 16. századi cornwalli házuknak, a Restormel Manornak, amely a Fowey-völgy szívében fekszik. A házaspár hivatalos cornwalli rezidenciáját egy menedékké alakították át, tele csinos tapétázott hálószobákkal és helyi alkotók által készített csecsebecsékkel. Kamilla a fenntartható módon kialakított növénykertészetben fazekaskodhat, vagy megnézheti a 13. századi Restormel kastély csodálatos romjait, amely a Normann dombon áll.

Ischia

Giovanni Di Meglio/Unsplash

Bár Kamilla az elmúlt években nem nagyon látogatott el a Nápoly mellett fekvő, napsütötte Ischia szigetére, az olasz üdülőhely különleges helyet foglal el a szívében, mivel gyermekkorában sokat nyaralt itt. Gyermekkorában a Shand család minden évben elutazott a szigetre, és az angol királyné a helyi konyha iránti szeretetét a szigetnek tulajdonítja, ahol végtelen mennyiségű vitello al limone-t, sült cukkinit, friss halat és tésztát fogyasztott.

Ez egy életre szóló szenvedélyt ébresztett bennem az olasz ételek iránt

– mondta.

Kamilla a saját gyermekei számára is hagyományt teremtett, és minden nyáron kéthetes kirándulásokra vitte oda Tom Parker Bowlest és Laura Lopest.

Skócia

v2osk/Unsplash

Kamilla királyné szíve mélyén mindig is egy vidéki lány marad, és akkor a legboldogabb, ha a friss levegőn van – ezt egyébként a királynővel is megosztotta.

Bár Károly és Kamilla elég szerencsések ahhoz, hogy irigylésre méltó számú otthonnal rendelkezzenek – beleértve a londoni Clarence House-t és a Gloucestershire melletti Highgrove-ot –, elmondásuk szerint a kedvencük a skót nyári rezidenciájuk, Birkhall, amely a Balmoral birtokon található. Kamilla és Károly szívesen töltenek időt az unokáikkal Birkhallban, valamint hosszú sétákat tesznek, horgásznak és megnézik a Highland Games-t – emellett természetesen egy-két whiskyt is szívesen elfogyasztanak ott.

Tresco, Scilly-szigetek

Annie Spratt/Unsplash

Az újdonsült cornwalli hercegi párhoz (Vilmos herceg és Katalin hercegné) hasonlóan Károly és Kamilla is sokat nyaraltak a Scilly-szigeteken, ahol Tresco szigete Károly magánbirtokának része. A sziget olyan gyönyörű, hogy a „cornwalli Karib-tenger" néven emlegetik, mivel puha, fehér homokos strandok, csillogó türkizkék víz, valamint buja növény- és állatvilág jellemzi. Amikor a pár ott tartózkodik, az idilli, hat hálószobás nyaralójukban, a Dolphin House-ban szállnak meg, amely az egész családnak is otthont adott. A Tresco érintetlen partvidékére és az Atlanti-óceánra nyíló kilátással tökéletes hely a békére, nyugalomra és magányra vágyók számára.


Forrás: Condé Nast Traveller


A figyelmetekbe ajánljuk