károly király

Isten óvja a királyt! 75 éves lett Károly, aki 71 évet várt a trónra – galéria

Károly király életének fontos állomásait szinte mindenki ismeri: gyerekként sokszor mellőzték szülei, apja szigorú elvárásainak mindig meg akart felelni, beteljesületlen szerelem, kényszerházasság, egy botrányos válás, szégyenkezés, a monarchia veszélybe sodrása, majd megnyugvás, az emberek szimpátiájának visszanyerése és uralkodóvá válás. A király 75 éve igazán sűrű volt, amiről ódákat lehetne zengeni, mi pedig születésnapja alkalmából összegyűjtöttünk néhány fotót életének fontos pillanatairól. Isten éltesse sokáig!


A kis Károly szüleivel, Fülöp herceggel és II. Erzsébettel, illetve húgával, Anna hercegnővel az 50-es évek elején.

Getty Images

A négyéves Károly unottan figyeli édesanyja koronázási ceremóniáját 1952-ben.

Getty Images

Szokásos balmorali családi fotó 1960-ban.

Getty Images

Károly 1967-ben sétál az iskolába.

Károly herceg a királynő és Eduárd herceg kíséretében egy pólóversenyen (1971. május 1.)

Getty Images

A lovaspólóért az egész királyi család rajong. Károly herceg 15 éves korában kapta első pólómezét apjától, de csak négy évvel később kezdett játszani.

Károly és Diána 1980-ban.

Ahogyan azt már rengeteg filmből és cikkekből tudhatjuk: Diána és Károly ismerkedését nem övezte elsöprő romantika – a valóságban mindössze tizenhárom alkalommal találkoztak egymással, mielőtt eljegyezték egymást. A házasságuk pedig az első perctől kezdve halálra volt ítélve.

Getty Images

Károly és elsőszülött fia, Vilmos 1985-ben egy jachton.

Getty Images

Károly fiaival Diána hercegné temetésén 1997-ben szeptember 6-án.

Beteljesült szerelem. Károly és Kamilla 2005-ben házasodott össze.

III. Károly király és Kamilla királyné 17 éve házasok, de ismeretségük az 1970-es évekbe nyúlik vissza. Több évtizedes szerelmük során pedig számos őszinte, aranyos pillanatot osztottak meg egymással a kamerák előtt.

Yui Mok - WPA Pool/Getty Images

Károly király édesanyja, II. Erzsébet halálát követő első beszédében.

Károly koronázása (2023. május 6.)

Getty Images

III. Károly király koronázása a májusi 6-i hétvégén teljes gőzzel zajlott le, nem akármilyen látványosságként. Először egy kétórás koronázási ceremóniára került sor a londoni Westminster apátságban, majd május 6-án a királyi család a Buckingham-palota erkélyéről élvezte a Red Arrows berepülését

A figyelmetekbe ajánljuk