Károly király.
Getty Images

Károly csak így hajlandó megenni a péksüteményeit – állítja a király egykori komornyikja

A süteményevés mindig is egy kényes témának számított, ugyanis az emberek jelentős része nem tudja pontosan, hogy egy jobb társaságban miként illik elfogyasztani a különböző édességeket. Nemrégiben azonban Károly király egykori komornyikja megosztott egy videót, amiben pontosan elmagyarázza, mit mond az etikett erről a jelenségről.


Grant Harrold, Károly király egykori komornyikja hasznos etikett-tippekkel látta el a követőit az Instagramon. Harrold az influencerkedés előtt 2005 és 2011 között a brit királyi családnak dolgozott Károly király és Kamilla királyné Highgrove-i háztartásában. Emellett a néhai Erzsébet királynő és Fülöp herceg komornyikjaként is szolgált.

Harrold számos videót posztolt már, de a sütis tartalma kifejezetten érdekesnek tűnik. Ebben bemutatja azt, hogy miként illik megkínálni a vendégeket, és hogyan szabad hozzányúlni az édességhez.

Ez is érdekelhet: Az egykori komornyik szerint emiatt más Vilmos és Károly házassága

Kínáld meg először a vendégeidet. Nem számít, mennyire éhesek vagy hány sütemény ül a tányéron, az etikett szerint mindenkinek esélye van arra, hogy a házigazda előtt igényt tarthasson egy péksüteményre

– mondja Harrold.

Az egykori komornyik ezután rátért a vendégek helyes magatartására is.

Hölgyeim és uraim, kérem ne feledjék, hogy a reggeli sütemény elfogyasztása közben csak egyet vehetnek el

– folytatta Harrold.

A videó nem meglepő módon komoly elérést generált, és természetesen a kommentszekció is reagált a fentebb leírtakra.

A mohóbb hozzászólók kissé felháborodtak azon, hogy csak egy süteményt vehetnek el a tányérról, de több olyan építő komment is érkezett, amely kifejezetten érdekesnek hangzik.

Az egyikük például arra hívta fel a figyelmet, hogy semmiképp se a kínáló tál felett harapjunk bele a sütibe, míg egy másik hozzászóló egy fogó használatát javasolta, amely segítségével sokkal higiénikusabban lehet hozzányúlni az édességhez.

Forrás: Food & Wine

A figyelmetekbe ajánljuk