Károly és Vilmos.
Getty Images

Károly király furcsa testbeszéde erről árulkodik egy szakértő szerint

Károly király hírhedt videóját egy testbeszéd-szakértő elemezte.


Az uralkodó II. Erzsébet királynő halála után egy hibás toll miatt nyugtalankodott, miközben gyászát is kifejezte – mindezt pedig természetesen az internet népe sem hagyta annyiban. Inbaal Honigman testbeszéd-szakértő elmondta, hogy a 73 éves király kirohanása a személyzet miatt teljesen érthető volt – írja a Geo News.

Ez is érdekelhet: 7 őszinte fotó Károly és Kamilla régóta dúló szerelméről

Károly egy gyászoló férfi testbeszédét mutatja. A háta görnyedt, a szemöldöke mélyen a szeme fölé húzódik, a szája pedig lefelé konyul

− mondta a szakértő.

A szakértő ezután a gyász szakaszairól is beszélt, megjegyezve, hogy a gyász öt szakasza − tagadás, düh, alkudozás, bánat és elfogadás − közül valószínűleg a düh a leglátványosabb. Amikor a király látható dühvel reagált a helyzetre − fogait kivillantva, mogorván vagy a fejét rázva −, akkor elragadtatták az érzelmei.

Az akkoriban tanúsított ingerlékeny viselkedése összhangban volt a gyászra adott természetes reakciókkal. Inbaal azonban elemezte a Károlyról készült, friss nyilvános szereplésekről készült videókat is, és arra a következtetésre jutott, hogy mostanra feldolgozta a szülei elvesztése miatti szomorúságot, és sokkal nyugodtabban viseli a királyi szerepét.

Olvasd el ezt is! Még a nyaralásával is II. Erzsébet előtt tiszteleg Károly

A nyilvánossággal való legutóbbi interakciókban még mindig látjuk a feszültség alkalmi jeleit, mint például az ajkába harapás, amikor az amerikai himnusz elhangzik Joe Biden látogatása alatt, vagy egy feszült rejtett ököl a Balmoralba való belépése előtt, amikor a zenekar játékát hallgatja

− jegyezte meg.


A figyelmetekbe ajánljuk