Diána hercegné 1987-ben
Getty Images

Ebben a kastélyban töltötte gyermekkorát Diána hercegné

Ezen a nyáron Diána gyermekkori otthona megnyílik a nagyközönség előtt. Júliusban és augusztusban a látogatók felfedezhetik az 500 éves Spencer család birtokán lévő kastélyt, amelyet jelenleg a hercegné bátyja, Charles Spencer vezet.


Jelenleg Diána öccse, Earl Spencer kutatja az ingatlan történetét. Nemrégiben pedig az Instagramon is megosztott egy érdekes fotót, amelyen régészek gyűltek össze a kastély előtt. A felvételen látszik, amint szorgalmasan ássák a római kori villa maradványait, amelyet közel egy évszázaddal ezelőtt fedeztek fel a területen.

Ez is érdekelhet: Így zajlott valójában Diána hercegné és Károly herceg eljegyzése

A Spencer család 1508 óta büszke őrzője a hatalmas birtoknak, amely 13 ezer hektáron terül el. Ebből 550 hektárt a főépület, a többit pedig környező kertek foglalják el. A kastély több mint 90 szobával büszkélkedhet, amelyeket aranyozott párkányok, karnisfüggönyök és gyönyörű baldachinos ágyak díszítenek.

Olvasd el ezt is!A média miért volt megszállottja Diána hercegnének?

A belső terekben akad egy portrés terem, ahol aranyozott keretes festmények láthatók, míg a pompás csillárokat szinte minden szobában megcsodálhatjuk. A pompa kiterjed a könyvtárra, az állami vacsorák számára kialakított királyi ebédlőre, a különböző társalgókra és a lépcsőházakra is.

A történelem során számos illusztris személyiség, köztük a királyi család tagjai is megfordultak itt. A Mária királynőről elnevezett helyiségben például 1913-ban vendégül látták V. György királyt és feleségét, a néhai walesi hercegné hálószobája pedig Alexandra walesi hercegnéről, a későbbi VII. Eduárd király feleségéről kapta a nevét, aki 1863-ban szállt meg itt.

Az Althorpban töltött évek pedig különös fontosak voltak Diána életében, hiszen ezekben az aranyozott belső terekben töltötte gyermekkorát. A birtokon nőtt fel, és a Wootton Hallban sztepptáncot tanult. Sírja is itt található, a hercegné a birtokon nyugszik, végső nyughelye a közelben lévő tó szigeten található.

A kastély általában júliusban és augusztusban nyitva áll a nagyközönség előtt is, a kastély pedig lenyűgöző betekintést nyújt a fiatal Diána életébe. A látogatók elmerülhetnek a pompás belső terekben, és talán még azt is elképzelhetik, hogy statisztaként szerepelnek egy romantikus kosztümös filmben.


A figyelmetekbe ajánljuk