diana diána hercegné mosolyog kalapban

Szinte már mindent tudunk Diánáról. A róla szóló könyvek, filmek, dokumentumfilmek az életének apró részleteit is kitárgyalták, de azt talán kevesen tudják, hogy mik voltak a hercegné kedvenc ételei.


Darren McGrady szerint, – aki Diána személyes séfje volt a hercegné utolsó négy évében –, az Eggs Suzette volt az az étel, amit a legtöbbször kért. Ha még nem hallottál az Eggs Suzette-ről, semmi vész, ugyanis McGrady tömör magyarázatot adott Lady Di kedvencéről:

Egy sült burgonya, alulra fonnyasztott spenóttal, a tetejére pedig egy buggyantott tojással, egy kis hollandiai szósszal.
di\u00e1na diana hercegn\u00e9 \u00e9s k\u00e1roly herceg \u00fclnek egy kanap\u00e9n

Getty Images

Diána is nyilvánvalóan gyakrabban kért bizonyos recepteket, ha azok különösen ízlettek neki és ebben az esetben a Eggs Suzette lett az egyik befutó. De ez a krumplis-tojásos finomság egy másik híres nő kedvence is volt, bár az ő receptje némileg eltért a hercegné által ismertől. Jackie Kennedy elkészítette a saját változatát, amelyben csak burgonyát használt, és Potatoes Suzette-nek nevezte el.

A séf azt is elárulta, hogy wales hercegnéje igen erőteljesen tartózkodott a kagylófélék és a vörös húsok fogyasztásától. Mivel ez sok alapételt kiiktatott repertoárból, McGrady-nek kreatívnak kellett lennie, amikor a fogásokat kellett összeállítania.

Ezért gyakran készített töltött paprikát is neki, de ezek sem átlagos töltött paprikák voltak. McGrady rizzsel, fokhagymával, gombával és cukkinivel töltötte meg a paprikákat, majd a tetejükre mozzarella sajtot és parmezánt reszelt. Végül pedig füstölt paradicsomos-borsos mártással tálalta.

(TheList)

A figyelmetekbe ajánljuk