Katalin hercegné
Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Katalin hercegné januárban hasi műtéten esett át. Az okok máig ismeretlenek voltak, most azonban maga Wales hercegnéje jelentette be, hogy daganatos megbetegedés áll a háttérben.


A diagnózis felállítására azt követően került sor, hogy a hercegné két hónapja ideiglenesen visszavonult a közélettől. Már ekkor többen azt gondolták, hogy Katalin rákkal küzd, de a Kensington-palota ekkor még nemleges választ adott ezekre a híresztelésekre.

Januárban komoly hasi műtéten estem át Londonban. Akkor még úgy tűnt, hogy az állapotom nem rákos

– hangzik el a videóban Katalintól, aki azt is hozzáteszi, hogy bár műtétje sikeres volt, a felülvizsgálatok később kimutatták, hogy rák alakult ki nála.

Az orvoscsoportom ezért azt tanácsolta, hogy megelőző kemoterápiás kezelésnek vessem alá magam, és most ennek a kezelésnek a korai szakaszában vagyok.

Wales hercegnéje azzal folytatta, hogy a diagnózis „hatalmas sokk" volt, valamint, hogy férjével, Vilmos herceggel mindent megtettek annak érdekében, hogy megfelelően kezeljék a helyzetet.

Mindkettőjük számára az volt a legnehezebb, hogy a történtek ne zaklassák fel gyermekiket – Györgyöt, Saroltát és Lajost.

A bejelentés lesújtó csapás a brit monarchia számára, mivel III. Károly király jelenleg is kezelés alatt áll egy nem részletezett rákos megbetegedés miatt, amit a Buckingham-palota február elején jelentett be.

Forrás: BBC

A figyelmetekbe ajánljuk