A brit királyi család pár tagja
Fotó: Getty Images

Katalin hercegné betegsége miatt változtattak a királyi család húsvéti tervein

Hagyomány, hogy a brit királyi család a húsvétot Windsorban tölti, idén azonban változtatnak ezen a szokáson, melynek oka Katalin hercegné betegsége.


Mint ahogy korábban már többször is beszámoltunk róla, III. Károly brit királyt február elején rákkal diagnosztizálták. Bár a kezelése alatt mások látják el feladatait, továbbra is megjelenik egyes eseményeken.

Ezt is olvasd el! Egyre szorosabb a kapcsolatuk: Károly így támogatja Katalint

A legközelebbi ilyen a windsori kastély Szent György-kápolnájába tervezett húsvéti szertartás lesz, amelyen feleségével, Kamilla királynéval vesz részt.

K\u00e1roly \u00e9s KamillaFotó: Shutterstock

Danielle Stacey királyi szakértő úgy fogalmazott:

Károly király szűkebb körben részt vehet a húsvét vasárnapján tartandó istentiszteleten, ha az egészsége megengedi. Őfelsége minimalizálta a nagyobb tömegekkel való érintkezést, hogy csökkentse a kockázatokat, mivel kezelése még mindig tart.

A hírek szerint a király és a királyné mellett más magas rangú királyi családtagok is tiszteletüket teszik az eseményen, Harry herceg és Meghan hercegné megjelenése azonban szinte kizárt.

Vilmos és Katalin szintén kihagyják a szertartást, természetesen a walesi hercegné állapota miatt.

Ez is érdekelhet: Oka volt, hogy Katalin hercegné Vilmos nélkül jelentette be rákbetegségét

Katalin hercegné jelenleg kemoterápiás kezelés alatt áll, amit március 22-én osztott meg a nyilvánossággal. Mindezt azután, hogy januári hasi műtétjét követően hónapokig nem lehetett róla semmit tudni, így a média már mindenféle összeesküvés-elméletekbe és találgatásokba bonyolódott bele.

Katalin a saját Instagram-oldalán közzétett videóban így mesélt betegségéről:

Januárban Londonban nagy hasi műtéten estem át, és akkor azt hitték, hogy az állapotom nem rákos. A műtéten sikeresen átestem, az ezt követő vizsgálatok azonban rákot mutattak ki. Az orvoscsoportom ezért azt tanácsolta, hogy megelőző kemoterápiás kezelésnek vessem alá magam, és most ennek a kezelésnek a korai szakaszában vagyok.

A rák típusát nem közölték a sajtó munkatársaival.

A figyelmetekbe ajánljuk