Vilmos herceg
Getty Images

Vilmos herceg aggódik a jövő miatt – hamarabb kerül trónra, mint hitte?

Hónapok óta óriási nyomás nehezedik Vilmos herceg vállaira. Felesége, Katalin hercegné betegsége érthető módon nagyon megviseli őt, apja egészségi állapota miatt ráadásul a királyi család ügyeiben is nagyobb szerepet kell vállalnia.


Az utóbbi hónapokban több sajnálatos esemény is megrázta a brit királyi családot.

Február elején futótűzként terjedt végig a világsajtón a hír, miszerint III. Károlynál rákot diagnosztizáltak az orvosok. Nemrég pedig kiderült, hogy Katalint is megtámadta az alattomos betegség.

A walesi hercegné még januárban hasi műtéten esett át, de sokáig úgy tűnt, nincs szó rákos elváltozásról. Pár hete azonban maga az érintett jelentette be egy, az Instagramra feltöltött videóban, hogy megkezdte a kemoterápiás kezeléseket.

Ez is érdekelhet: Szivárogtatástól féltek, ezért hozták nyilvánosságra Katalin hercegné betegségét

Vilmos herceg vállaira hónapok óta óriási nyomás nehezedik. Édesapja érthető módon nem tudja teljeskörűen ellátni királyi teendőit, így neki kell átvállalnia bizonyos feladatokat. Egy, a királyi család ügyeire rálátó forrás ahhoz hasonlította a jelenlegi szituációt, mint amikor II. Erzsébet trónra került 25 éves korában.

Katalin hercegn\u00e9 \u00e9s Lajos herceg

Az a legfontosabb most, hogy Katalin hercegné meggyógyuljon

Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

A rendkívüli helyzetből sokat tanulhatna Vilmos, hiszen egy nap egyébként is ő fogja követni édesapját a trónon.

Csakhogy a walesi herceg gondolatai egészen máshol járnak mostanság:

elsősorban felesége gyógyulása foglalkoztatja, no meg az, hogy három gyermekük épségben átvészelje ezt a nehéz időszakot.

Vilmos úgy érzi, túl korán szakadt a nyakába ez a hatalmas felelősség, és aggodalommal tölti el a jövő – írja a Marie Claire.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: Ezt az életre szóló tanácsot adta Diána hercegné Vilmosnak

Eredetileg ugyanis azt tervezték Katalinnal, hogy néhány évig kevesebbet szerepelnek a nyilvánosságban és elsősorban a gyereknevelésre koncentrálnak.

Tina Brown szakíró szerint azonban III. Károly betegsége miatt számolniuk azzal az eshetőséggel is, hogy a vártnál hamarabb kerül trónra Vilmos.

A királyi családról több könyvet is megjelentető szerző úgy értesült, hogy Vilmos herceg egyelőre nehezen birkózik meg a nyomással.

A figyelmetekbe ajánljuk