Diána hercegné
Getty Images

Ezt az életre szóló tanácsot adta Diána hercegné Vilmosnak

Vilmos herceg egy Diána hercegné emlékére rendezett díjátadón számolt be arról, milyen tanáccsal látta el őt néhai édesanyja.



Sok szempontból úttörő szerepet töltött be Diána a brit királyi családban. A walesi hercegné szakított azokkal az illemszabályokkal, amelyek gátolták őt abban, hogy közel kerüljön az emberekhez. Sosem viselt kesztyűt, mindig anélkül fogott kezet alattvalóival. Kalapot sem hordott, mert abban, mint mondta, nem lehet megölelni a gyerekeket.

Vilmos herceg a minap egy, az édesanyja emlékére rendezett eseményen megosztott egy családi titkot a közönséggel, amely ugyancsak Diána hercegné emberszeretetéről tanúskodik – derül ki a Marie Claire cikkéből.

A szóban forgó rendezvény a The Diana Award nevű díjátadó volt, ahol olyan fiatal vezetők részesültek elismerésben, akik üzleti sikereik mellett a jótékonykodásban is kitűnnek.

Vilmos herceg – noha igencsak elfoglalt mostanában – személyesen vett részt az eseményen, hogy méltathassa a díjazottakat, Harry herceg pedig videóüzenetben köszöntötte az egybegyűlteket.

Vilmos beszédében felidézett egy régi történetet, amely jól mutatja, hogy mennyire szívén viselte az emberek sorsát Diána hercegné.

Édesanyja úgy fogalmazott egyszer, minden emberben ott van a lehetőség, hogy visszaadjon valamit másoknak – ehhez viszont azt kell, hogy segítsük őket.

Ha tehát segítünk valakinek, az adott illető is képes lesz segíteni másoknak.

A walesi herceg szerint a díjazott fiatal vállalkozók társadalmi felelősségvállalásukkal épp ezt a felfogást testesítik meg.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: Több világsztár szerint Meghan csak egy manipulatív nő, aki tönkrevágta a királyi családot

Nem ez volt az egyetlen alkalom egyébként, hogy Diána életre szóló tanáccsal látta el gyermekeit. Maga a walesi hercegné számolt be egy 1995-ös tévéinterjúban arról, milyen tanácsot adott az akkor még csak tizenkét éves Vilmosnak: azt mondta neki, hogy ha egyszer megtalálja élete szerelmét, ragaszkodjon hozzá és gondoskodjon róla.

A figyelmetekbe ajánljuk