Óriási nyomás került Vilmos vállára, amióta kiderült apja rákbetegsége

Óriási nyomás került Vilmos vállára, amióta kiderült apja rákbetegsége

A brit királyi család ügyeiben járatos források szerint rengeteg feladat szakadt Vilmos hercegre, amióta kiderült, hogy édesapja rákkal küzd.


Néhány napja futótűzként terjedt végig a világsajtón a hír, hogy III. Károly brit királynál rákbetegséget diagnosztizáltak. Korábban az is nagy visszhangot keltett a médiában, hogy Katalin hercegné ismeretlen okból kifolyólag hasi műtéten esett át még januárban. És akkor az elmúlt évek királyi családhoz köthető bulvárbotrányairól még nem is beszéltünk.

Ez is érdekelhet: Harry kétségbeesetten próbál visszatérni a királyi családhoz

Vilmos herceg tehát nehéz időket él át, aligha tud önfeledten játszani három gyermekével mostanság, írja a Marie Claire.

A kihívásokkal teli időszak azonban remek felkészülésként szolgál a jövőre nézve a szakértők szerint.

Köztudott, hogy egy napon Vilmos fogja követni a trónon édesapját, III. Károlyt – most ízelítőt kap abból, hogy szinte minden figyelem rá irányul. A királyi családdal foglalkozó források úgy vélik, Vilmos azt is megtanulhatja, hogyan kell nehéz időkben fenntartani népe optimizmusát.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: Mégis a királyi család sürgethette Károlyt, hogy álljon elő rákdiagnózisával

Úgy gondolom, Vilmos is tudja ezt, ahogy azt is, hogy most a világ súlya nehezedik vállaira. Elvégre egyszer ő lesz a király.

– nyilatkozta a Hello! magazinnak Robert Jobson szakíró.

Jobson szerint Vilmos mostani helyzete hasonló nagyanyjáéhoz, aki mindössze 25 éves volt, amikor elfoglalta a trónt.

Azt persze senki sem tudhatja, hogy Vilmos pontosan mikor örökli meg a királyi címet – de az biztos, hogy most bepillantást nyerhet abba, mekkora felelősséggel jár ez a poszt.

Vilmos hercegGetty Images

Ami a jelenlegi uralkodót, III. Károlyt illeti, ő nyilatkozatban fordult népéhez. Levelében megköszönte a rengeteg jókívánságot és a nehéz helyzetben is meglátta a pozitívumot: reméli, hogy példáján keresztül ráirányíthatja a figyelmet azokra az áldozatos egészségügyi dolgozókra, akik rákbetegeket gyógyítanak. Amióta megkapta rákdiagnózisát, ő csak még jobban tiszteli őket, fogalmazott a király.

A figyelmetekbe ajánljuk