Vilmos és Katalin
Fotó: Getty Images

Vilmos herceg ismét megszólalt Katalin hercegné állapotáról

A walesi hercegi pár és három gyermekük rendkívül nehéz időszakot él át az elmúlt hónapokban. Katalin betegségéről és aktuális egészségügyi állapotáról szóló új információkat pedig nemcsak a közeli család, hanem az egész világ feszülten várja. Vilmos a napokban újra megszólalt felesége helyzetéről.


Ahogy már többször beszámoltunk róla, március 22-én adta a nyilvánosság tudtára Katalin hercegné, hogy rákbetegséggel küzd, amit még a januári hasi műtétje utáni felülvizsgálatok mutattak ki nála.

A királyi család csak ritkán szólal meg a hercegné állapotával kapcsolatban, ha mégis így tesznek, az általában Katalin férjén, Vilmoson keresztül történik.

Ezt is olvasd el! Vilmos herceg aggódik a jövő miatt – hamarabb kerül trónra, mint hitte?

Vilmos herceg

Fotó: Getty Images

A herceg május első napjaiban egy hivatalos eseményen tűnt fel, amikor a közönségből valaki a felesége és gyermekei hogyléte felől érdeklődött. A walesi herceg röviden válaszolt is:

Mindannyian jól vannak, köszönöm szépen. Igen, mind jól vagyunk.

A napokban pedig a brit fennhatóság alá tartozó Scilly-szigeteken tett látogatása során felelt pár szóval a trónörökös egy hasonló kérdésre.

Megerősítette, hogy Katalin és a gyermekeik is jól vannak, Hozzátette, hogy György, Sarolta és Lajos is nagyon irigyelték őt és szívesen vele tartottak volna a 2000 fős szigetre.

Ez is érdekelhet: Így segítenek Katalin hercegné gyógyulásában a gyerekei

Arról azonban még mindig nincs hivatalos információ, hogy pontosan hogyan kezelik a hercegnét, valamint, hogy mikor térhet vissza a közszolgálatba, olvasható a MarieClaire cikkében.

A brit királyi család rendkívül megterhelő időszakot él át, Katalin mellett III. Károly király is rákkezelés alatt áll jelenleg, bár az uralkodó az elmúlt hetekben már részben visszatért napi feladatainak ellátásához.

A figyelmetekbe ajánljuk