Ezekkel a feladatokkal tér vissza a munkához Károly

Ezekkel a feladatokkal tér vissza a munkához Károly

A Buckingham-palota bejelentette, hogy Károly király az orvosai tanácsára visszatér feladataihoz, de még nem lesz minden teljesen a régi.


Mivel orvosi csapata elégedett a javulással, a palota újra elkezdheti tölteni az uralkodó naptárát. Bár Károly zárt ajtók mögött folytatta az állami munkát – például a Rishi Sunak miniszterelnökkel való heti audienciáit –, az egyetlen nyilvános királyi esemény, amelyen részt vehetett hónapok után, az éves húsvéti istentisztelet volt Windsorban.

Ez is érdekelhet: Károly nagyon aggódik Katalin kezelése miatt

Idén a japán császár és császárné júniusi állami látogatása lesz az első hivatalos esemény, amely már Károly jelenlétében zajlik majd le. Ősszel pedig állítólag egy ausztráliai körútra indul, ez azonban még nem jelenti azt, hogy teljes egészében visszatér a megszokott kerékvágásba – írja a Mirror.

Károly unokaöccse, Peter Phillips nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a király „frusztrált”, amiért távol van a közfeladatoktól, és nagyon szeretne visszatérni a munkához.

A hivatalos elfoglaltságok elvégzésére képes királyi személyek száma komolyan megfogyatkozott, mivel Katalin és a király is távol volt a munkától, a monarchia hiányt szenvedett. Károly visszatérése a munkába valószínűleg megkönnyebbülést hoz a többi királyi családtag számára.

Annak ellenére azonban, hogy Károly király orvosi csapata optimista a kezelés eddigi menetével kapcsolatban, nem valószínű, hogy az uralkodó napirendje olyan zsúfolt lesz, mint egykor volt. Továbbá a palota szóvivője szerint az általa vállalt kötelezettségeket eseti alapon fogják kezelni.

A figyelmetekbe ajánljuk