Így sikerült a királynő és Harry herceg titkos találkozója

Így sikerült a királynő és Harry herceg titkos találkozója

Harry herceg és Erzsébet királynő úgy néz ki készen áll arra, hogy begyógyítsa a régi sebeket.


Harry herceg 2020-ban elhagyta az Egyesült Királyságot, és lemondott vezető királyi tisztségéről. Feleségével, Meghan Markle-lel és kisfiával, Archie-val az Egyesült Államokba költözött, ahol most jótékonysági kampányokon dolgoznak.

Sokáig azt feltételezték, hogy Harry nem volt túlságosan elégedett a költözéssel, ám egy évvel a távozásuk után egy Oprah Winfrey-interjúban részletezte a távozásuk okait. A beszélgetés során a királyi család ellen rasszista vádak hangzottak el,ami óriási botrányt okozott.

Most mégis, két évvel később Harry és Meghan először találkozott kettesben a királynővel.

Az egykori herceg és felesége múlt hét csütörtökön (április 14.) látogatta meg II. Erzsébet királynőt a windsori kastélyban, 2020 óta első közös látogatásuk során az Egyesült Királyságban. A BBC-nek nyilatkozva a találkozóról – amelyet a megtörténtéig titokban tartottak – azt mondta, nagyszerű volt látni a nagymamáját berkshire-i birtokán.

A pár Hollandiába tartott az Invictus Games sporteseményre, de szakítottak időt arra, hogy meglátogassák a 96 éves uralkodót és a herceg édesapját, Károly herceget is. Úgy tudni, hogy csak 15 percet töltöttek ott, de a lehető legtöbbet hozták ki a találkozóból. A feltételezések szerint megvitatták Harry munkáját valamint azt, hogy a királynő mikor láthatja végre két dédunokáját, Archie-t és Lilibet-et, hiszen a közel két évig tartó koronavírus-korlátozások miatt erre nem volt eddig lehetőség. A találkozó tehát remekül sikerült.

Harry herceg a Todaynek azt mondta, őfelsége remek formában van:

Nagyszerű volt vele lenni. Annyira jó volt látni őt… Remek formában van.

Megosztották továbbá, hogy Harry és Meghan meghívást kaptak, hogy megjelenjenek a Buckingham-palota erkélyén a platina jubileumon. Így ez lenne az első alkalom, amikor a pár a „Megxitnek" nevezett kilépésük óta együtt jelenik meg a királyi család többi tagjával. Ők nyilvánvalóan nem hivatalos királyi családtagként tartózkodnának ott, ám ettől függetlenül Károly herceg, Kamilla, Vilmos és Katalin mellett állnának.

(Marie Claire)

A figyelmetekbe ajánljuk