A királynő zöld ruhában ül egy széken.

A királynő csalódott lenne, ha Harry kihagyná nagyapja gyászszertartását

Fülöp herceg 2021 áprilisában tragikus hirtelenséggel hunyt el, és csaknem egy évvel később a londoni Westminster-apátságban hálaadó istentiszteletet tartanak a néhai edinburghi herceg emlékére.

A március 29-én tartandó istentisztelet a királynő néhai férje és a londoni Westminster-apátság kapcsolatáról emlékezik meg.

A 37 éves Harry azonban visszalépett a részvételtől, mert aggályai vannak a biztonságával kapcsolatban.

Ingrid Seward királyi író azonban úgy véli, a királynő dühös és csalódott unokája ezen döntése miatt.

Seward elismerte, hogy az elmúlt egy év nehéz időszak volt őfelsége számára, aki idén ünnepli platina jubileumát.

Egykor erős fizikuma határozottan törékeny, miután 2021 októberében megsérült a háta. Idén minden nyilvános szereplését le kellett mondania, beleértve a nemzetközösségi napi szertartást a Westminster-apátságban, mert saját szavai szerint nem tud mozogni.

Seward azonban úgy véli, hogy a viharos év és a királynő betegségei – például nemrégiben leküzdötte a COVID-19-et – még elszántabbá teszik a 95 éves brit uralkodót, hogy ott legyen néhai házastársa megemlékezésén.

Sewald ezután hozzátette:

Úgy érzem, hogy ezek a családi visszalépések minden eddiginél elszántabbá teszik a királynőt, hogy részt vegyen Fülöp herceg jövő keddi megemlékezésén. Látni kell őt, és ha kerekesszékben ül - nem számít. Ismét példát mutat majd, és megmutatja a nemzetnek, hogy nem baj, ha nincs jól.

II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg 1947-ben házasodtak össze, és 74 évig voltak házasok, mielőtt az edinburgh-i herceg 2021-ben elhunyt.

Forrás: Marie Claire UK

A figyelmetekbe ajánljuk