Feldíszítették II. Erzsébet karácsonyfáját
A látványra idén sem lehet panasz.

A nagyjából hat méter magas fát a windsori kastély S.t George's halljában állították fel, ahol a látogatók a karácsonyfa mellett még a királynő gyerekkori ruháit is megcsodálhatják.

Az érdeklődők a fiatal Erzsébet mellett húga, Margit hercegnő ruháit is megtekinthetik. Többek között Erzsébet egy hosszú ujjú, rózsaszín csipkés ruhája is látható, amelyet 1944 decemberében, a második világháború idején, 18 évesen viselt, amikor Lady Christina Sherwoodot alakította az Old Mother Red Riding Boots című darabban.

Emellett még rengeteg jelmez található, amelyeket gyerekként viseltek, amikor jótékonysági karácsonyi előadásokon léptek fel, hogy a bevételből a fronton harcoló katonákat segítsék, írja a Mirror. Érdekesség, hogy most először mutatják be a darabokat.

II. Erzsébetnek első karácsonya lesz Fülöp edinburghi herceg nélkül. Az idén április 9-én elhunyt Fülöp egyedül 1956 karácsonyakor volt távol, amikor körbeutazta a Nemzetközösséget, Erzsébet pedig a Sandringham-házban maradt, ahol apja, VI. György 1952-ben bekövetkezett halála óta minden karácsonyt töltött. Fülöpöt még tavaly is hazaengedték karácsony estéjére, miután négy napot töltött egy londoni kórházban.

Hogy milyen unalmas ételeket kér Erzsébet karácsonykor, itt írtunk.


A figyelmetekbe ajánljuk