II. Erzsébet királynő

II. Erzsébet csak így hajlandó megenni a szendvicseit

Minden embernek megvannak a sajátos étkezési szokásai és furcsa berögződései, és természetesen ez alól a királynő, II. Erzsébet sem kivétel.


II. Erzsébet királynő kitartása és ereje igencsak tiszteletreméltó, hiszen élethosszig tartó munkájához való kemény hozzáállása mindössze 10 éves korától kezdődött, és attól a naptól kezdve minden, amit mondott, viselt, sőt, amit evett nemzetközi vizsgálatnak volt kitéve.

Egy légiónyi ember veszi körül, akik igyekeznek minden szeszélyét kielégíteni, akár elvárható is lenne tőle, hogy kizárólag a drága finomságokat rendelje, de a múltbeli uralkodók pazar étkezési szokásai nem igazán jellemzőek Erzsébetre. „Őt csak a lovak és a kutyák érdeklik" – mondta róla egykor séfje Darren McGrady.

Sőt, nem is nevezhető válogatósnak, hiszen csak a kagylót és a nyers húst nem szereti. Na jó, a szendvicseivel kapcsolatosan van egy érdekes kikötése.

A királynő ebédje jellemzően grillezett halból, csirkehúsból, salátából és zöldségekből áll. Az uralkodó kedvenc napszakában, a teaidőben (délután 3-5 között) pogácsákat, süteményeket és mini szendvicseket szolgálnak fel neki. A szendvicsek között akad füstölt lazacos, tojásos és sonkás-mustáros, de egy apró részlet mindig ugyanaz marad: a őfelsége szendvicseit héj nélkül kell felszolgálni.

II. Erzsébet kedvenc szendvicse, Owen Hodgson volt királyi séf szerint, egy hosszában felvágott, vajas kenyérből áll, aminek a tetejére tonhalas-majonézes keveréket és vékonyra szeletelt uborkát tesznek. Ezután a szendvicsről levágják a héját majd háromszög alakúra vágják. Nagy-Britannia uralkodója a lekváros apró szendvicseket is kedveli, ezek szintén héj nélkül kerülnek felszolgálásra.

(Vince)

A figyelmetekbe ajánljuk