fekete macska
Shutterstock

Illusztráció

6 év után került elő Jimi Hendrix, az elveszett cica – videón a találkozó

Joanna Farmer és férje még 2016-ban veszítették el Jimi Hendrix nevű macskájukat, de hosszú és alapos keresés után sem került elő – egészen mostanáig.

A macska 2016 augusztusában szökött ki a házaspár angliai Torquay városában található házának nyitott ablakán. Farmer és férje hosszú hónapokig keresték a cicát, de egy idő után feladták, hogy előkerítsék, sőt: azt feltételezték, hogy az állat meghalt.

Jimi előtt nem voltam nagy macskarajongó, de Jimi természete olyan kedves és ragaszkodó volt, hogy ez megváltozott. Amikor terhes voltam, a hasamra ült, és amikor megszületett a fiam, a legjobb barátok lettek – nagyon vigyázott a kisfiamra. 2016 nyarán anyukám megbetegedett, így átmenetileg hozzá kellett költöznünk, de volt kutyája, így Jimit és a testvérét, Frankie-t egy barátomnak kellett egy kis időre átadnom. Meglátott egy nyitott ablakot a fürdőszobájában, és ennyi volt, elment. Borzalmas volt, teljesen szívszorító. Szó szerint elvesztettem a legjobb barátomat. Mindenhol kerestük, talán néhányan látták is, de sosem derült ki, hogy valóban ő lett volna

– mondta az esetről Farmer

Miután visszaköltöztek a régi házukba, a cica még mindig nem került elő, így feladták a reményt.

Mikrochippel volt ellátva, és eltűntként jelöltem meg, így tudtam, ha megtalálják, tudni fogok róla, de soha nem volt ilyen – egészen mostanáig

– tette hozzá.

A cica eltűnése utáni években a család elköltözött Torquayból, most a devoni Brixhamben élnek másik cicájukkal és három gyermekükkel. A legfiatalabb két gyerek soha nem találkozott az elveszett állattal, a legidősebb pedig nem emlékezett rá, annyira fiatalon látta.

Jimi Hendrix hatéves keresése idén októberben véget ért: egy nő a biztonsági kameráján észrevett egy macskát, aki rendszeresen a háza előtt aludt. Értesítette Torquay állatmenhelyét, akik október 14-én, pénteken elmentek megkeresni a kóbor macskát.

Az állat eleinte elég félős volt, így nem tudták befogni, amiért az önkéntesek úgy döntöttek, csapdát állítanak, hogy elkapják. Miután épségben visszavitték a mentőközpontba, átvizsgálták a mikrochipjét, és kiderült, hogy a hat évvel ezelőtt bejelentett macskáról van szó.

Itt nincs még vége: mivel a család azóta már elköltözött a városból, a mikrochip adatai már elavultak voltak, ezért a szervezet a Facebookon osztotta meg a megtalált állatot, akiért gyorsan jelentkeztek.

Egy órán belül már telefonált is Farmer, aki teljesen meg volt döbbenve, hiszen azt hitte, már rég meghalt kedvence.

A találkozásukról az állatmenhely videót is készített, mert kíváncsiak voltak, felismeri-e a macska a gazdáját ennyi idő után.

Végül a találkozó megtörtént, és Jimi visszatért új otthonába. Farmer állítása szerint azonnal beilleszkedett, és élvezi a vadonatúj, nagyobb családot.

Jól van a gyerekekkel, és úgy fekszik rám, mint régen, szeretet és nagyon ragaszkodó. Nem változott semmit, csak hat évvel idősebb. Még mindig nem fogom fel, egyszerűen hihetetlen

– mondta Farmer Jimi beilleszkedéséről.

(Forrás)


A figyelmetekbe ajánljuk