Anya Taylor-Joy A vezércselben

A könyvekből készült hollywoodi sorozatok hosszú évek óta kifejezetten népszerűek. Legutóbb A 3-test-probléma nyűgözte le a világot, hamarosan pedig érkezik az – eddig megfilmesíthetetlennek tartott – Száz év magány feldolgozása. Ennek apropóján összegyűjtöttük az 5 legjobb olyan szériát, amit valamilyen könyv inspirált.


​A hátrahagyottak (2014-2017)

Damon Lindelof showrunner a Lost után Tom Perrotta posztapokaliptikus regényének világában merült el. A projekttel kifejezetten magasra tette a lécet, hiszen amellett, hogy javarészt sikerült a könyvhöz hű sorozatot készíteni, A hátrahagyottakban több olyan változtatás is van az eredetihez képest, ami csak még izgalmasabbá teszi a történetet.

​Éles tárgyak (2018)

A 2018-as minisorozat Gillian Flynn bemutatkozó regényéből készült – az amerikai írónő leginkább a Holtodiglanról ismert. Jean-Marc Vallée különleges vizuális érzékkel dolgozza fel a nyomasztó történetet, Amy Adams pedig lenyűgözően alakítja Camille-t, aki visszatér szülővárosába, hogy két tragikus gyilkosságról tudósítson.

​A vezércsel (2020)

A Walter Tevis 1983-as regényéből készült minisorozat egy csapásra sztárt csinált Anya Taylor-Joyból. A történet egy elképesztően tehetséges sakkjátékosról szól, aki a hatvanas években, egy árvaházban tanul meg játszani, majd fokozatosan a világ egyik legjobbjává válik.

​Tizenegyes állomás (2021-2022)

Emily St. John Mandel kanadai írónő 2014-es regénye gyönyörűen kel életre az HBO feldolgozásában. Bár a legtöbb kritikus szerint az adaptáció minden díjat megérdemelt volna, sajnos a megjelenésekor nem aratott túl nagy sikert – valószínűleg a témaválasztás miatt, a Tizenegyes állomás ugyanis egy pusztító világjárványról szól. Bár lehet, hogy a túl közeli koronavírus-élmény nehezítette a befogadást, egy kiváló sorozatról van szó, amit érdemes bepótolni.

​Pacsinkó (2022-)

Min Jin Lee 2017-es, azonos című könyvének adaptációjában Soo Hugh alkotó egy egyszerre intim és nagyszabású történetet mesél el, amely egy egyedülálló nő életének elbeszélésén keresztül bontakozik ki. A Pacsinkó egy szívbe markoló családi dráma, aminek fordulópontjait viszonyok és költözések, házasságok és halálesetek, gyerekek és rég elvesztett barátok alakítják.


A figyelmetekbe ajánljuk