Előző héten megtudhattuk, milyen kulturális és társadalmi elvárások miatt kellett a nőknek fűzőt viselniük, hogy milyenek lennének a tengerek, ha a műanyagok halakként viselkednének, valamint, hogy milyen mély szerelem volt II. Erzsébet brit királynő és nemrég elhunyt férje, Fülöp edinburgh-i herceg között.Fülöp herceg szerelme

Április 9-én, 99 éves korában elhunyt Fülöp herceg, II. Erzsébet brit királynő férje, a Brit Nemzetközösség egyik legizgalmasabb és legmegosztóbb karaktere. A legenda szerint narancsosládában érkezett menekítették meg Korfu szigetéről, élete ezt követően sem volt könnyebb. 1947-ben Erzsébettel kötött házassága haláláig kitartott. De vajon milyen volt valójában ez a kapcsolat? A Today videójából kiderül.

Amikor a nyers hal a szádba repül

Bár a sült galambok nem, úgy tűnik, a halak valóban képesek önfeláldozóan egy-egy szájban landolni. Legalábbis, ha bálnákról van szó. Erre pedig bizonyíték az Oscar-díjas Sharon Stone által közzétett videó.

A fűzők történelme

Kicsit sem kényelmes, sőt adott esetben akár egészen káros is lehet, a nők mégis évszázadokig viselték – ez a fűző. De vajon honnan indult? Miért kezdték el viselni? Ezekre a kérdésekre kapjuk meg a választ az alábbi videóból.

Mikor egy varánusz a vásárlód

Az európai kultúrkörből érkezve sok furcsaságot tapasztalhatunk ázsiai útjaink során, ám azon még maguk a kontinensen élők is pislognak, ha épp egy varánusz rámolja ki a boltjukat. Így tett legalábbis az a thaiföldi bolttulajdonos, aki telefonjával rögzítette is az esetet.

Légtánc a világ felett

Stefanie Millinger nem fél a magasban, ha pedig efelől kétségeink lennének, nézzük meg a @beutifuldestinations egyik legfrissebb videóját, melyen azt láthatjuk, ahogy a légtornász egy két ausztriai hegycsúcs közé kifeszített létrán táncol egyet.

Minden, ami 1992-ben történt

Filmek, történelmi események, megdöbbentő, már-már elfeledett popkulturális események – minden, ami 1992-ben történt egyetlen videóba besűrítve. Pislogni sem merünk majd, annyira izgalmas.

Ha a műanyagok halak lennének

The Beauty - Animated Short (2019) from Pascal Schelbli on Vimeo.

Lenyűgözve szoktuk nézni a különböző dokumentumfilmekben a rajokban, tökéletes pontossággal együtt úszó halakat. Mi lenne azonban, ha a halakat kicserélnénk azokkal a műanyagokkal, amikkel beszennyezzük a tengereket? A látvány továbbra is csodálatos, az élmény pedig szomorú.

Koponyás-kígyós óra a Louis Vuittontól

Elképesztő videót kapott a Louis Vuitton Tambour Carpe Diem nevet viselő órája, mely egyszerre koponyás és kígyós. Az órák szerelmese valószínűleg többször is megnézik az alábbi felvételeket.

Arctányérok

Laikusként még azt is nehéz elképzelni, hogy egy frontálisan álló szobor arcát hiba nélkül elkészítsünk, az alábbi felvételen azonban a művész gyakorlatilag egy mélytányér oldalába épít be két tökéletesen megformált arcot.

600 éves festmény restaurálása

1932-ben került a New York-i Met kollekciójába az itáliai Giovanni di Paolo Madonna and Child with Saints című festménye. A közel 600 éves műalkotás restaurálását közel 2 évvel ezelőtt kezdték meg, a folyamatról videó is készült, amit most megnézhetünk a múzeum Youtube-csatornáján.

Friss

Szinte az összes folyó kiszárad legalább egy napra

A klímaváltozás és és a földhasználat miatt egyre több folyó száradhat ki időszakosan.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Lidl a Balaton-átúszás mellett egy SUP-versennyel is beújít a nyárra

Június 16-án nyílik a nevezés az ország legnépszerűbb nyíltvízi szabadidősport-eseményére, a 39. Lidl Balaton-átúszásra. Az idei év újdonsága: a Lidl Balaton-áthúzás, külön verseny SUP-osoknak.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

II. világháborús bombát találtak a Lánchíd felújítása közben

A hatástalanítás idejére többeknek el kell hagyniuk otthonukat.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk