Május első hete is sok érdekességet tartogatott számunkra: megtudhattuk például, hogy mitől félnek a férfiak igazán, hogy Izlandon mitől mozog a föld, továbbá meghallgathattuk, hogyan szóltak volna Eminem legnagyobb slágerei a középkorban.


Eminem a középkorban

Napjaink egyik legnagyobb hatású és legismertebb rappere egyértelműen Eminem, aki a kilencvenes évek végétől megannyi slágerrel örvendeztetett meg minket. Ám mi lett volna, ha Marshall Bruce Mathers III a középkorban él és alkot?

A Beedle The Bardcore YouTube-csatorna alkotói ennek bemutatására tettek egy egészen kiváló próbát, az Oscar-díjas rapsztár leghíresebb dalait ugyanis a középkorra jellemző zenei stílusban dolgozták fel.

Tiltólista a turistáknak

Több mint szimpla főváros – állítják Budapestről a hazánkba látogató külföldiek, amire mi rendszerint meggyőzően bólogatunk. Fővárosunk a történelem, a művészet, az építészet, a fürdők, a partik és a múzeumok központja, vannak azonban olyan dolgok, amiket jobb, ha nem tesznek meg a turisták. És, hogy mik ezek? A fenti videóból kiderül.

Starship

Az Elon Musk nevével fémjelzett SpaceX – legalábbis annak egyik tudósokból álló csapata – texasi Boca Chica melletti indítóállásról lötték fel a Starship SN15-ös nevet viselő prototípus-űrhajóját. Az űreszköz pár perc alatt megközelítőleg tíz kilométeres magasságba emelkedett, majd vízszintes helyzetben ereszkedett, és közvetlenül a földet érés előtt függőlegesbe fordulva landolt a kijelölt leszállóhelyen.

Különleges állatvilág

Az elképesztő felvételen egy hím kardinálishalat láthatunk, amint ikráit költögeti a szájában. A felvétel egy korallkertben, Balin készült.

Művészettörténelem a YouTube-on

Szeretnéd megismerni a világ legismertebb művészeti alkotásait szakzsargon nélkül, szórakoztatóan és egyben érthetően? Akkor a Great Art Explained csatornát neked találták ki! A fenti videóban pedig jól látható, hogy a Gyönyörök kertjéről, Hieronymus Bosch egyik legismertebb művéről tudhatunk meg többet.

Forróság és sebesség

Az életben egyszer mindenkinek át kellene élni egy sivatagi dűneutat, amely rengeteg adrenalint szabadít fel. Jól bizonyítja ezt a fenti videó, amit a @globefervor Instagram-oldalára töltöttek fel.

A legnehezebb dolog

A Glamour összesen hetven, 5-75 éves kor közötti férfit kérdezett meg arról, mi volt a legnehezebb dolog, amit valaha az életükben tenniük kellett. A váálaszok között sok érdekeset találunk, a legnagyobb tanulság mégis az, hogy valamennyien más és más dolgoktól félünk igazán.

Háborgó kékség

Néha még fentről nézve is ijesztőek, alulról látva viszont hatványozottabb ez az érzés. Persze amennyire hátborzongató a látvány, pont annyira gyönyörű is. Ilyen egy hullám lentről nézve.

Hátborzongató hegymászás

A kelet-kínai Zhejiang tartományban található Via Ferrata lélegzetelállító tájat és némi veszélyt ötvöz, ám a kalandvágyókat semmi sem riaszthatja vissza.

Izlandi csoda

A különös jelenség Izlandon figyelhető meg. Az erős szél hozza létre, amely mozgatja a fekete homokot, és úgy tűnik, mintha a padló mozogna az ember lába alatt.

A figyelmetekbe ajánljuk