Ezt a cukormentes, tejmentes, tojásmentes bolognai receptet mindenki biztonsággal elkészítheti.


Szabó Lucia dietetikus receptje segítség lehet azoknak, akik cukorbetegek, szívbetegek, vagy fogyni szeretnének, de azoknak is, akik önszántukból hívei az egészséges életvitelnek.

Hozzávalók (4 főre):

  • 280g teljes kiőrlésű spagetti tészta
  • 2 közepes szál sárgarépa (körülbelül 150g)
  • 1 közepes szál fehérrépa (körülbelül 70g)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 300g darált pulykamell
  • 500g passzírozott paradicsom
  • 100g sűrített paradicsom
  • só, bors, oregánó, bazsalikom
  • 1 tk eritrit
  • 4 ek olaj
  • parmezán sajt (vagy növényi sajt)

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk. Ezután a sárgarépát, fehérrépát is megtisztítjuk és robotgépben apróra daráljuk, vagy sajtreszelőn lereszeljük. Következő lépésként egy serpenyőben olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk az aprított zöldséget. Összepirítjuk őket.

Ehhez jön hozzá a darált pulykamellet, melyet kifehéredésig lepirítunk. Ezt felöntjük a passzírozott paradicsommal, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ha kell vizet öntünk hozzá. Eritrittel, sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal ízestünk, majd egy fedő alatt puhára pároljuk a szószt. Amikor már majdnem kész, belereszeljük a fokhagymagerezdeket is, és hagyjuk pár percet főni.

A tésztához forraljunk vizet egy nagyobb lábasban. Sózzuk meg. Amikor gyöngyözik, tegyük bele a spagettit a sós vízbe és a tészta csomagolásán feltüntetett ideig főzzük.

A kész tésztát végül leszűrjük és hozzákeverjük a bolognai szószt. Parmezán sajttal vagy növényi sajttal tálaljuk.

(Forrás: Mentes Recept)


A figyelmetekbe ajánljuk