Fermentált citromok
Photo by Markus Spiske on Unsplash

A fermentált citromnak legalább három hétig kell állnia

A marokkói konyha legkedveltebb savanyúsága: így készül a fermentált citrom

A különleges, intenzív ízű savanyúsághoz nem kell más csak citrom és só.

A Vince mutatja be az úgynevezett tartósított citromot, ami egyébként a marokkói konyha alapanyaga és szinte bármilyen ételt képes feldobni. A savanykás íze miatt gyakorlatilag nincs olyan fogás, amihez ne passzolna, az elkészítése pedig pofonegyszerű.

A portál tanácsai szerint semmi másra nincs szükségünk a savanyított citrom elkészítéséhez, mint citromra és sóra. Először felnegyedeljük a citrusokat, majd besózzuk őket, végül pedig citromlével kevert sós vízzel együtt egy befőttesüvegbe tesszük. Ízesíthetjük ízlés szerint akár fahéjjal vagy borssal.

Ez is érdekelhet! Ilyen az egészséges és elegáns pezsgőecet, amit még mindig csak kevesen fogyasztanak

Citromok

A fermentált citrom akár egy évig is eltartható

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

A citromok fermentációjához legalább három hét szükséges,

így az idő az igazi összetevő, amire szükségünk lesz, ha tartósított citromot szeretnénk készíteni.

A portál emlékeztet, hogy a legtöbb íz minden bizonnyal a citrom héjában marad majd, de a húsát is felhasználhatjuk különböző ragukhoz, öntetekhez.

Ezt is olvasd el! Ez a kétrétegű sütőtökös pite az ősz legnagyobb kedvence lehet – recept!

Ha pedig igazán intenzív hatást szeretnénk elérni,

akár össze is turmixolhatjuk a fermentált citromokat, amit aztán mártásokhoz, vinaigrette-ekhez vagy épp koktélokhoz is felhasználhatunk.


A figyelmetekbe ajánljuk