sütőtökös süti
Fotó: Shutterstock

Ez a kétrétegű sütőtökös pite az ősz legnagyobb kedvence lehet – recept!

Ha szezonális, fűszeres édességre vágysz, amit te magad is könnyedén elkészíthetsz, mindenképp próbáld ki ezt a belül krémes és omlós, kívül ropogós sütőtökös pitét! Mutatjuk a receptet.


Ezt az őszi süteményt a sütőtök nedvességtartalma teszi igazán krémessé, a pumpkin spice fűszerkeverék pedig ínycsiklandóvá – ha ebből nem szeretnénk bolti változatot használni, nyugodtan váltsuk fel őrölt fahéj, gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg és szegfűbors keverékével.

A jól átsült tészta és az olvadt sütőtökös krém tökéletes harmóniája a sütemény textúráját is izgalmassá teszi. Jó hír, hogy a sütik szobahőmérsékleten akár három napig is elállnak.

​Hozzávalók:

A tésztához:

  • főzőspray
  • 375 gramm fűszeres süteménypor
  • 1 nagy tojás
  • 115 gramm sótlan vaj, olvasztva

A krémhez:

  • 225 gramm krémsajt, kissé megolvasztva
  • 250 gramm sütőtökpüré
  • 115 gramm sótlan vaj, olvasztva
  • 2 nagy tojás
  • 1 teáskanál tiszta vaníliakivonat
  • 450 gramm porcukor
  • 1 teáskanál pumpkin spice fűszerkeverék
s\u00fct\u0151t\u00f6k\u00f6s s\u00fctem\u00e9ny

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

​Így készül:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Egy 30x20 cm méretű tepsit fújjunk be főzőspray-jel.
  2. Egy nagy tálban egy spatula segítségével keverjük össze alaposan a süteményport, a tojást és a vajat. Egyenletesen öntsük az előkészített tepsi aljára.
  3. Egy másik tálban keverjük össze a krémsajtot, a sütőtökpürét és a vajat. Adjuk hozzá a tojásokat és a vaníliát, és keverjük teljesen simára. Ezután adjuk hozzá a porcukrot és a pumpkin spice fűszert, keverjük össze, majd öntsük a tésztára.
  4. A süteményt süssük 40-45 percig – a cél, hogy a széle jól átsüljön, a közepe viszont nedves maradjon.
  5. Hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, vágjuk fel négyzetekre, és tálaljuk.
Forrás: Delish

A figyelmetekbe ajánljuk