Ha szezonális, fűszeres édességre vágysz, amit te magad is könnyedén elkészíthetsz, mindenképp próbáld ki ezt a belül krémes és omlós, kívül ropogós sütőtökös pitét! Mutatjuk a receptet.
Ezt az őszi süteményt a sütőtök nedvességtartalma teszi igazán krémessé, a pumpkin spice fűszerkeverék pedig ínycsiklandóvá – ha ebből nem szeretnénk bolti változatot használni, nyugodtan váltsuk fel őrölt fahéj, gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg és szegfűbors keverékével.
A jól átsült tészta és az olvadt sütőtökös krém tökéletes harmóniája a sütemény textúráját is izgalmassá teszi. Jó hír, hogy a sütik szobahőmérsékleten akár három napig is elállnak.
Ez is érdekelhet! 5 egyszerű trükk, amit érdemes betartani, ha tökéletes muffint sütnél
Hozzávalók:
A tésztához:
- főzőspray
- 375 gramm fűszeres süteménypor
- 1 nagy tojás
- 115 gramm sótlan vaj, olvasztva
A krémhez:
- 225 gramm krémsajt, kissé megolvasztva
- 250 gramm sütőtökpüré
- 115 gramm sótlan vaj, olvasztva
- 2 nagy tojás
- 1 teáskanál tiszta vaníliakivonat
- 450 gramm porcukor
- 1 teáskanál pumpkin spice fűszerkeverék
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Ezt is próbáld ki! A hétvégi desszertek sztárja – így készül a karamellizált körtés flan
Így készül:
- Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Egy 30x20 cm méretű tepsit fújjunk be főzőspray-jel.
- Egy nagy tálban egy spatula segítségével keverjük össze alaposan a süteményport, a tojást és a vajat. Egyenletesen öntsük az előkészített tepsi aljára.
- Egy másik tálban keverjük össze a krémsajtot, a sütőtökpürét és a vajat. Adjuk hozzá a tojásokat és a vaníliát, és keverjük teljesen simára. Ezután adjuk hozzá a porcukrot és a pumpkin spice fűszert, keverjük össze, majd öntsük a tésztára.
- A süteményt süssük 40-45 percig – a cél, hogy a széle jól átsüljön, a közepe viszont nedves maradjon.
- Hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, vágjuk fel négyzetekre, és tálaljuk.
Forrás: Delish