Egy ínycsiklandó vacsora, ami sokoldalúan felhasználható, és garantáltan a család új kedvence lesz!
Bár aligha lehet megunni a klasszikus spagetti receptet, néha a lehető legegyszerűbb utat keressük, pláne, ha a pörgős hétköznapokon szeretnénk vacsorát készíteni. A sütőben készült változat pedig pont ilyen, körülbelül egy óra alatt elkészül, mindez rengeteg extra erőfeszítés nélkül – írja a Delish.
Mivel dobhatjuk fel?
A sajtimádók akár többféle sajttal is extrázhatják. De a hagyma és a fokhagyma mellé akár paprikát vagy gombát is tehetünk, hogy egy kis plusz ízt adjunk a ragunak. Nincs kéznél friss bazsalikom? Semmi gond! Kísérletezhetünk kedvenc szárított fűszernövényeinkkel is. Ha pedig nem szeretnénk darált marhahúst enni, bármilyen hússal – vagy akár vegetáriánus húsalternatívával – is kipróbálhatjuk.
Ez is érdekelhet:Három egyszerű olasz tészta, ami pillanatokon belül az asztalodra kerülhet
Összetevők:
- spagetti
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 közepes hagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 500 g darált marhahús
- só
- frissen őrölt fekete bors
- 1 doboz zúzott paradicsom
- bazsalikom, apróra vágva
- reszelt mozzarella
- frissen reszelt parmezán
- apróra vágott friss petrezselyem
Előkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjünk ki egy közepes méretű sütőformát főzőspray-vel. Főzzük a spagettit a csomagolás utasításai szerint al dente-re, majd szűrjük le, és tegyük félre.
Közben egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítsük fel az olajat, majd kezdjük el dinsztelni hagymát körülbelül 5 percig. Ezután keverjük bele a fokhagymát, és főzzük, amíg illatos nem lesz, még 1 percig. Adjuk hozzá a darált marhahúst, fűszerezzük sóval, borssal. Ezután szűrjük le a zsírt egy papírtörlővel bélelt tálba, majd tegyük vissza a serpenyőbe. Öntsük bele a zúzott paradicsomot és a bazsalikomot, és pároljuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk tovább.