carbonara

Az olasz ételek mindig népszerűek voltak, de nem ér véget a Margarita pizzánál vagy egy szimpla spagettinél.


Összeszedtünk néhány repectet, amiket még kezdő háziasszonyok is bátran kipróbálhatnak, mert a siker szinte garantált.

Bazsalikomos paradicsomos tészta

Hozzávalók:

  • 79.5dkg paradicsomszósz
  • 2dl víz
  • 60ml olívaolaj
  • 2dkg bazsalikom
  • 4gerezd fokhagyma
  • 2tk só
  • 1tk fekete bors
  • 2ek szárított oregánó
  • 45.5dkg Fusilli tészta
  • 4db paradicsom

A paradicsomszószt, a vizet és az olajat egy tálba öntjük, majd beletesszük az apróra vágott bazsalikomot, fokhagymát, a sót, a borsot és az oregánót. Beleöntjük a tésztát a szószba, majd alaposan összekeverjük. Egy tepsit olívaolajjal kikenünk, majd beleöntjük a paradicsomszószos tésztát. A tetejére rátesszük a paradicsomkarikákat, egy csipet sóval megszórjuk, majd 230 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. Miután elkészült, friss, apróra vágott bazsalikommal tálaljuk.

Carbonara spagetti

Hozzávalók:

  • 40dkg spagetti
  • kevés só
  • 1gerezd fokhagyma
  • 10dkg bacon
  • 2ek olívaolaj
  • 3dl cukrozatlan habtejszín
  • 1db tojássárgája
  • reszelt parmezán

A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük a csomagoláson olvasható útmutatás szerint. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük, és melegen tartjuk. Közben meghámozzuk és összezúzzuk a fokhagymát. A bacont felaprítjuk. Felforrósítjuk az olajat, és megfonnyassztjuk rajta a fokhagymát. Hozzáadjuk a bacont, kissé megpirítsuk. Felöntjük az egészet a tejszínnel, és felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük, végül összeforgatjuk a mártást a főtt tésztával. Frissen reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Cukkinis-ricottás tészta

Hozzávalók:

  • 35 dkg rigatoni tészta
  • 35 dkg cukkini
  • 10 dkg ricotta
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 2 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • 1 késhegynyi fehér bor

Aprítsuk egészen apróra a hagymát, kis kockákra a cukkinit. Egy edényben pirítsuk üvegesre a hagymát az olívaolajon.

Dobjuk hozzá a cukkinit, fedő alatt főzzük 15 percig, majd az idő leteltével vegyük le a fedőt és hagyjuk elpárologni a nedvességet. Közben főzzük al dente állagúra a tésztát, majd dobjuk hozzá a cukkinit és a ricottát, keverjük össze egy villával. Végül szórjuk meg friss parmezánnal és máris tálalható.

A figyelmetekbe ajánljuk