Az olasz ételek mindig népszerűek voltak, de nem ér véget a Margarita pizzánál vagy egy szimpla spagettinél.
Összeszedtünk néhány repectet, amiket még kezdő háziasszonyok is bátran kipróbálhatnak, mert a siker szinte garantált.
Bazsalikomos paradicsomos tészta
Hozzávalók:
- 79.5dkg paradicsomszósz
- 2dl víz
- 60ml olívaolaj
- 2dkg bazsalikom
- 4gerezd fokhagyma
- 2tk só
- 1tk fekete bors
- 2ek szárított oregánó
- 45.5dkg Fusilli tészta
- 4db paradicsom
A paradicsomszószt, a vizet és az olajat egy tálba öntjük, majd beletesszük az apróra vágott bazsalikomot, fokhagymát, a sót, a borsot és az oregánót. Beleöntjük a tésztát a szószba, majd alaposan összekeverjük. Egy tepsit olívaolajjal kikenünk, majd beleöntjük a paradicsomszószos tésztát. A tetejére rátesszük a paradicsomkarikákat, egy csipet sóval megszórjuk, majd 230 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. Miután elkészült, friss, apróra vágott bazsalikommal tálaljuk.
Carbonara spagetti
Hozzávalók:
- 40dkg spagetti
- kevés só
- 1gerezd fokhagyma
- 10dkg bacon
- 2ek olívaolaj
- 3dl cukrozatlan habtejszín
- 1db tojássárgája
- reszelt parmezán
A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük a csomagoláson olvasható útmutatás szerint. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük, és melegen tartjuk. Közben meghámozzuk és összezúzzuk a fokhagymát. A bacont felaprítjuk. Felforrósítjuk az olajat, és megfonnyassztjuk rajta a fokhagymát. Hozzáadjuk a bacont, kissé megpirítsuk. Felöntjük az egészet a tejszínnel, és felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük, végül összeforgatjuk a mártást a főtt tésztával. Frissen reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Cukkinis-ricottás tészta
Hozzávalók:
- 35 dkg rigatoni tészta
- 35 dkg cukkini
- 10 dkg ricotta
- 1 kis fej vöröshagyma
- 5 dkg parmezán sajt
- 2 ek olívaolaj
- só ízlés szerint
- 1 késhegynyi fehér bor
Aprítsuk egészen apróra a hagymát, kis kockákra a cukkinit. Egy edényben pirítsuk üvegesre a hagymát az olívaolajon.
Dobjuk hozzá a cukkinit, fedő alatt főzzük 15 percig, majd az idő leteltével vegyük le a fedőt és hagyjuk elpárologni a nedvességet. Közben főzzük al dente állagúra a tésztát, majd dobjuk hozzá a cukkinit és a ricottát, keverjük össze egy villával. Végül szórjuk meg friss parmezánnal és máris tálalható.