spagetti
Fotó: Shutterstock

Ezekre az íratlan szabályokra figyelj, ha úgy ennéd a spagettit, mint az olaszok

A tradicionális olasz fogások kapcsán már az alapanyagok, illetve az elkészítésük tekintetében is számos fortélyt érdemes megtanulnunk, ha igazán „olaszosan" szeretnénk étkezni. Nincs ez másképp az elfogyasztásukkal kapcsolatban sem: íme pár szabály, miképp együnk spagettit.


Ha Olaszországban járva szeretnénk elvegyülni a tömegben, illetve elkerülni azt, hogy azonnal turistaként azonosítsanak, érdemes tisztában lenni néhány íratlan gasztroszabállyal.

Bár a legtöbb tésztafélét könnyedén felszúrhatjuk villánkra, a spagetti már ügyesebb evőeszköz-használatot igényel. Ugyanakkor az olaszok egyáltalán nem nyúlnak kanállal még akkor sem a hosszúkás tésztához, ha így állítólag kisebb az esélye a ruhára fröccsenő szósznak.

Ezt is olvasd el! Így elkészítetted már? – sütőben készült spagetti

Ezentúl az is szentségtörésnek számít a dél-európai nemzetnél, ha akár főzés előtt, akár a tányéron eltörjük vagy feldaraboljuk a spagettit.

@_franceess_00

Italian Pasta rules🇮🇹🍝 #pasta #italianfood #amalficoast #sorrento #capri #italiansummer #tips #traveltips #traveltiktok #visititaly #italy #fyp #viral 🇮🇹

A tésztaevés módja újra és újra beszédtémát szolgáltat az interneten. Nemrég például egy TikTok-felhasználó egy olyan videót posztolt, amelyben arra ösztönzi követőit, hogy minden különösebb trükk nélkül, egyszerűen tekerjék fel a spagettit a villájukra.

Ez is érdekelhet! Penne, spagetti, tortellini: a leghíresebb tészták eredettörténetei

Ez természetesen nagy vitát generált, mivel szinte mindenki szükségét érezte, hogy megossza a saját spagettifogyasztási szokásait. Egy kommentelő például fel is tette a – kissé költői – kérdést: vajon ő az egyetlen, aki kanál segítségével tekeri fel a spagettit?

Emellett néhányan el sem akarták hinni, hogy egyesek nem használnak kést az étkezéshez, másokat pedig teljesen megdöbbentett a gondolat, hogy vannak, akik félbevágják a tésztát.

Forrás: Express

A figyelmetekbe ajánljuk