vodka

4 tipp, hogyan hasznosítsuk a vodkát az alkoholmentes hónapban

Sokan alkoholmentes fogadalommal indultak neki 2023-nak, és belekezdtek a száraz januárba. Lassan féltávnál járunk, a szekrényben lévő alkoholos italok pedig azóta magányosan ücsöröghetnek. A Titos Vodka viszont bemutatott pár olyan felhasználási módot a vodkának, anélkül, hogy elfogyasztanánk azt. A kampányhoz felkérték egy amerikai üzletasszonyt, Martha Stewartot, hogy prezentálja a tippeket.

Az új kampányban a tévés személyiség és vállalkozó a vodkát használja a büdös cipők szagtalanítására, tésztaszósz készítésére, piszkos felületek tisztítására, sőt még egy virágcsokor élettartamának meghosszabbítására is.

És valóban: a vodka tényleg ennyire sokoldalú. Arra kell csupán figyelni, hogy ízesítetlen fajtát használjunk. Mutatunk mi is pár tippet, hogyan hasznosítsuk az italt az otthonunkban.

Ez is érdekelhet: 5 sokkoló hatás, ami a testeddel történne, ha nem innál többé alkoholt

Tisztítsuk ki vele a házat! 

Alkoholtartalma miatt a vodka természetes fertőtlenítőszerként is funkcionál, így a takarításnál is bevethető, ráadásul gyorsan elpárolog, és nem hagy maga után kellemetlen szagot.

Egységnyi vodkát ugyanannyi vízzel kell hígítani. Ajánlatos néhány csepp illóolajat hozzátölteni, hogy kellemes illatot adjon a tisztítás során.

A keverékkel gyakran érintett felületeket (ajtókilincs, lámpakapcsoló), zuhanyzót is takaríthatunk, de még a penész eltávolítására is alkalmas.

Fontos kiemelni, hogy a vodka nem elég erős ahhoz, hogy igazi fertőtlenítőszerként használjuk, Inkább arra jó, hogy ragyogóvá tegyük a munkalapokat, a fürdőszobai csempéket vagy a már említett háztartási felületeket.

Tüntessük el a kellemetlen szagokat! 

Akár az izzadtság, akár a tábortűz füstje okozza, a vodka segítségével eltüntethetjük a ruhákból áradó kellemetlen szagot.

Egyszerűen csak fújjuk be a kívánt ruhadarabot vodkával, és várjuk meg, amíg a folyadék elpárolog – a szagnak a vodkával együtt el kell tűnnie. Ez a trükk matracok, szőnyegek és bármilyen más szövetalapú tárgyak esetében is működik, amelyekre ráférne egy kis frissesség.

A penész okozta szagok ellen tegyünk egyharmad csésze vodkát közvetlenül a szennyesbe a mosási program lefuttatása előtt.

Az ékszereket is újjá varázsolja

A vodka tökéletesen tisztítja a kristály berakásos ékszereket. A legtöbb drágakövet újra csillogóvá teszi, de azért érdemes utánanézni, hogy melyik követ lehet pontosan vodkába mártani.

Bogárinvázió ellen 

Nem csupán az emberek egy részét lehet világgá üldözni a vodkával. A bogarak is finnyásak rá, elsősorban a szúnyogok. Ha permetet csinálunk belőle, és még egy kis illóolajat is keverünk bele, garantáltan nem lesz szúnyog körülöttünk.


A figyelmetekbe ajánljuk