Négy alacsony kalóriatartalmú koktél, amit akár diéta közben is fogyaszthatsz!

Négy alacsony kalóriatartalmú koktél, amit akár diéta közben is fogyaszthatsz!

Egy koktél elszűrcsölése remek módja lehet annak, hogy egy hosszú, nehéz munkanap után kikapcsolódj, de ha figyelsz a súlyodra és számolod a kalóriákat, problémás lehet olyan kalóriaszegény italokat találni, amelyek illeszkednek az étrendedbe. De mi megpróbáltunk most néhányat összegyűjteni!


Gin tonic

Unsplash / Vlad Tchompalov

Egy hagyományos gin tonic valamivel 200 kalória alatt van, de ha figyelsz a súlyodra, ez sok lehet egy italra. Szóval, pontosan miképp is lehet egy gin tonicot kalóriaszegényen és szénhidrátszegényen elkészíteni? Két titok van.

  • Az első: Vásárolj jó minőségű gint. Komolyan, ha jó minőségű ginnel kezdesz, akkor nem is igazán számít, hogy mit adsz hozzá.
  • A második titok: Hagyd el a diétás tonikot, használj rendes tonikot, de csökkentsd felére a felhasznált mennyiséget, és a másik felét helyettesítsd szódával.

Az íze ugyanolyan jó, mint mindig, és csaknem feleannyi kalória van benne.

Moscow Mule

Moscow Mule

Unsplash

A Moscow Mule ideális mindazok számára, akik szeretik a vodkás, mentás, gyömbéres ízű kicsit száraz italokat. A Moscow mule-nak fantasztikus íze van, de nem túl édes, inkább gyümölcsös és savanykás. Remek frissítő.

Bloody Mary

Unsplash

A Bloody Mary 5 perc alatt elkészül, és kevesebb mint 150 kalóriát tartalmaz, és mindössze hét hozzávaló kell hozzá: vodka, paradicsomlé, citromlé, zellersó, Tabasco, Worcestershire-szósz és bors.

Tequila Sunrise

​Shutterstock

A gin tonichoz hasonlóan a Tequila Sunrise kevésbé kalóriadús elkészítésének kulcsa az, hogy jó minőségű szeszes itallal kezdjük. Ebben az esetben tequilára lesz szükséged, illetve frissen facsart narancslére,gránátalma szirupra, valamint narancsszeletre és koktélcseresznyére díszítéshez.

A figyelmetekbe ajánljuk