A hagyományos rántotta helyett ma már szerencsére rengeteg alternatív verziót is találunk. Ezek közül mutatjuk most be a klasszikus görög kedvencet, ami egy kis izgalmat visz a hagyományos reggelibe. Az elkészítése pofonegyszerű, de ügyeljünk: ne használjunk túl sok sót, a feta ugyanis önmagában is elég sós. Recept.
Hozzávalók:
- 1 evőkanál vaj
- 3 tojás
- víz
- feta sajt
- 2-3 nagyobb paradicsom
- só és bors ízlés szerint
Ez is érdekelhet! Akár 90 másodperc alatt is összedobható a tökéletes tojásrántotta
Elkészítése:
- Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, közepesen magas hőfokon.
- Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomokat.
- Verjük fel a tojásokat egy kevés vízzel együtt egy tálban.
- Öntsük a tojáskeveréket a forró serpenyőbe.
Ezt is olvasd el! A húsvéti vendégváró ördögtojás, ami mindenkinek ízleni fog – recept!
- Adjuk hozzá a feta sajtot, majd kevergetve süssük, amíg a tojások meg nem szilárdulnak.
- Ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint.
(Forrás: Allrecipes)