Görög rántotta
Fotó: Shutterstock

A görög rántottához mindössze paradicsomra és fetasajtra van szükség

Az egész internet felrobbant a fetás tojásrántotta miatt – recept!

A hagyományos rántotta helyett ma már szerencsére rengeteg alternatív verziót is találunk. Ezek közül mutatjuk most be a klasszikus görög kedvencet, ami egy kis izgalmat visz a hagyományos reggelibe. Az elkészítése pofonegyszerű, de ügyeljünk: ne használjunk túl sok sót, a feta ugyanis önmagában is elég sós. Recept.


Hozzávalók:

  • 1 evőkanál vaj
  • 3 tojás
  • víz
  • feta sajt
  • 2-3 nagyobb paradicsom
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítése:

  • Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, közepesen magas hőfokon.
  • Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomokat.
  • Verjük fel a tojásokat egy kevés vízzel együtt egy tálban.
  • Öntsük a tojáskeveréket a forró serpenyőbe.
  • Adjuk hozzá a feta sajtot, majd kevergetve süssük, amíg a tojások meg nem szilárdulnak.
  • Ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint.

(Forrás: Allrecipes)

A figyelmetekbe ajánljuk