A tökéletes rántottát sokan sokféleképpen próbálják elkészíteni: van, aki szerint az alapanyagok minősége a döntő, míg mások a tojáshoz adott tejben látják az ínycsiklandozó reggeli titkát. Akad azonban egy olyan módszer, ami kevésbé ismert, pedig mindössze 45 másodpercet vesz igénybe, a végeredmény pedig egy tökéletesen ízletes rántotta lesz.
A The Kitchn mutatja be azt a módszert, amivel egyrészt a leggyorsabban, másrészt a legkönnyebben elkészíthetjük a kihagyhatatlan reggelit. A trükk ebben az esetben nem az alapanyagokban rejlik, sokkal inkább a tojás kevergetésének módjában.
Ez is érdekelhet! Így készül a frittata, a mennyei olasz reggeli
A portál szerint a 45 másodperces rántotta elkészítésének pont úgy érdemes nekiállni, mint a hagyományos verziónak. A tojásokat törjük fel, majd egy edényben jó alaposan keverjük össze addig, amíg teljesen eltűnik a fehérje.
Ezután egy előmelegített tepsibe öntsünk pár csepp olajat, majd adjuk hozzá a tojásokat.
8 másodpercig hagyjuk főni a tojásokat, ezután pedig kívülről befelé kezdjük el kevergetni a masszát.
Fontos, hogy mindig kívülről haladjunk befelé, és folyamatosan kevergessük az ételt.
Ezt is olvasd el! Kiadós reggelire vágysz? Készítsd el a franciák kedvenc pitéjét!
Ezt a mozdulatot ismételgessük 45 másodpercig (ez pont elég idő ahhoz, hogy a tojások tökéletes állagúak legyenek), és már kész is a reggelink!