Így készül az igazi klasszikus francia omlett

Így készül az igazi klasszikus francia omlett

Legutóbbi cikkünkben részletesen bemutattuk a rántotta és az omlett közötti különbségeket: míg a hazánkban népszerű rántotta lágy, darabos állagú, addig az omlettet egyáltalán nem kevergetjük a serpenyőben. De vajon hogyan készül az igazi francia omlett? Mutatjuk!


Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 0.3 csokor snidling
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 dkg vaj

Elkészítése:

A tojásokat egy mélyebb tálba ütjük. Villával jól felverjük úgy, hogy habos legyen - teljesen össze kell törni, nem szabad, hogy a fehérje egyben maradjon, mert kicsapódik sütéskor. A snidlinget apróra vágjuk, hozzáadjuk a tojáshoz, sózzuk, borsozzuk.

A serpenyőt előmelegítjük. Ha már jó forró, akkor adjuk hozzá a vajat. Ha felolvadt és kicsit habos, de még nem barna, akkor beleöntjük a tojást. Várunk egy percet, míg kicsit megszilárdul, majd óvatosan huzigatni kezdjük, hogy mindenhol átsüljön, de krémes maradjon.

A serpenyőt kicsit megbillentjük az egyik irányba, hogy a folyékony massza nagy része oda folyjon. Így tartjuk, majd ha már eléggé megszilárdult, a vékonyabb oldalt ráhajtjuk, és a serpenyőből kivéve azonnal tálaljuk.

A figyelmetekbe ajánljuk