rántotta

Egy apró hozzávaló a tökéletes rántotta titka – próbáld ki te is!

A tojásrántotta az a fajta étel, ami pofonegyszerűnek tűnik, de valahogy mégis rengeteg útmutatást, hacket és receptet generál. Ám az amerikai séf, J. Kenji López-Alt receptje a legpuhább, legkrémesebb rántottát ígéri egy apró hozzávaló segítségével.




Mi a népszerű amerikai séf titkos trükkje? A keményítő! A The New York Timesnak írt cikkébenLópez-Alt elárulta, hogy Mandy Lee, egy Vancouverben élő tajvani ételblogger, a Lady & Pups nevű weboldal üzemeltetője révén bukkant erre a hackre. Beteg kiskutyájára főzve Lee rájött, hogy kukoricakeményítő hozzáadásával a tojások selymesek és puhák maradnak.

Ez is érdekelhet:Gyorsan, könnyedén, egyszerűt: házi tojáskrém recept

A keményítős technika alkalmazása felgyorsítja a főzési időt, ráadásul bársonyos tojásokat tudunk készíteni vele.

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál keményítő (burgonya-, tápióka- vagy kukoricakeményítő is jó)
  • 4 evőkanál hideg, sótlan vaj (kis kockákra vágva)
  • 4 tojás
  • egy csipet só

Keverjük a keményítőt 1,5 evőkanál vízhez, majd a vajkockák felét, a tojásokat és a sót adja hozzá a masszához, és addig keverjük, amíg összeáll és habos lesz.

Hogy megfelelően mérjük a serpenyő hőfokát, egy kevés, kb. egy evőkanál vizet adjunk hozzá. A víz segít szabályozni a serpenyő hőjét, és ha már majdnem teljesen elpárolgott, az annak a jele, hogy a serpenyő megfelelő hőmérsékletű, éppen csak 100 Celsius-fok fölött van.

Olvasd el ezt is!Az egész internetet meghódította ez a nagyon egyszerű káposztás recept

A serpenyőben olvasszuk meg a maradék vajat, amíg majdnem teljesen el nem olvad, ez körülbelül 10 másodperc. Ügyeljünk arra, hogy a vaj ne barnuljon meg. Adjuk a tojásos keveréket az olvasztott vajhoz, és egy spatula segítségével nyomkodjuk és hajtsuk össze a tojásokat, egészen addig, amíg csak kissé alulsültek ahhoz képest, ahogyan általában a tojásokat fogyasztjuk, mert a maradék hő hatására tovább főnek. Ez körülbelül egy-két percet vehet igénybe, attól függően, hogy mennyire szeretjük átsütve a tojást.

A figyelmetekbe ajánljuk