tojáskrém kenyéren

Gyorsan, könnyedén, egyszerűt: házi tojáskrém recept

Érdemes kísérletezni különféle házi készítésű szendvicskrémekkel, ha már unjuk a hagyományos verziókat. Ez a tojáskrémes változat egyszerűen elkészíthető, hűtőben, megfelelően tárolva pedig sokáig eláll és garantáltan a család új kedvence lesz!

Hogyan készítsük el?

Csak aprítsunk fel néhány keményre főtt tojást, adjunk hozzá egy kis apróra vágott zellert, újhagymát, egy csipet sót és borsot a fűszerezéshez, és egy kanál majonézt, hogy minél krémesebb legyen.

Olvasd el ezt is! Az egyik legegyszerűbb fagylalt recept: fehérjedús, finom és csak 2 összetevőből áll

Kicsit extrázzuk!

Akad még egy hozzávaló, amely különleges pikantériát adhat a tojáskrémnek, ez pedig egy csipetnyi sárga currypor. A currypor nemcsak gyengéden fűszerezi a krémünket, hanem egy kis színt is ad neki.

Majonézzel vagy anélkül?

A majonézt helyettesíthetjük egy kis érett avokádóval, így ebben az esetben érdemes egy kis ecetet vagy citromlevet hozzáadni, és egy kicsivel több sót. Bár a majonéz nagyon jól megy a tojáshoz, természetesen a mennyiség ízléstől függ, és teljesen mellőzhető lehet.

Hogyan álljon össze a szendvics?

A legmegfelelőbb módja annak, hogy elkerüljük az átázott kenyérszelet maradványokat az az, ha a pirítósra egy kisebb salátalevelet teszünk, majd arra helyezzük rá a tojáskrémet. Erre jöhet egy másik saláta, végül pedig a tetejére egy szelet kenyér. A saláta segít abban, hogy a kenyér ne szívja magába a tojássaláta folyadékát, és ne ázzon el teljesen.


A figyelmetekbe ajánljuk