Hogyan készítsük el?
Csak aprítsunk fel néhány keményre főtt tojást, adjunk hozzá egy kis apróra vágott zellert, újhagymát, egy csipet sót és borsot a fűszerezéshez, és egy kanál majonézt, hogy minél krémesebb legyen.
Olvasd el ezt is! Az egyik legegyszerűbb fagylalt recept: fehérjedús, finom és csak 2 összetevőből áll
Kicsit extrázzuk!
Akad még egy hozzávaló, amely különleges pikantériát adhat a tojáskrémnek, ez pedig egy csipetnyi sárga currypor. A currypor nemcsak gyengéden fűszerezi a krémünket, hanem egy kis színt is ad neki.
Majonézzel vagy anélkül?
A majonézt helyettesíthetjük egy kis érett avokádóval, így ebben az esetben érdemes egy kis ecetet vagy citromlevet hozzáadni, és egy kicsivel több sót. Bár a majonéz nagyon jól megy a tojáshoz, természetesen a mennyiség ízléstől függ, és teljesen mellőzhető lehet.
Hogyan álljon össze a szendvics?
A legmegfelelőbb módja annak, hogy elkerüljük az átázott kenyérszelet maradványokat az az, ha a pirítósra egy kisebb salátalevelet teszünk, majd arra helyezzük rá a tojáskrémet. Erre jöhet egy másik saláta, végül pedig a tetejére egy szelet kenyér. A saláta segít abban, hogy a kenyér ne szívja magába a tojássaláta folyadékát, és ne ázzon el teljesen.