frittata
Fotó: Shutterstock

Így készül a frittata, a mennyei olasz reggeli

A tojás kétségtelenül a reggeli egyik legjobb alapanyaga, a felhasználása rendkívül sokoldalú. Ha kicsit unjuk a tojásrántottát, és pár percnél több időnk van a konyhában, készítsük el az olaszok kedvencét, a frittatát, ami nemcsak egészséges, de hihetetlenül finom és laktató is. Figyelmeztető: rögtön a család kedvence lesz.


A frittata akkor is tökéletes, ha vendégeket várunk és nem akarunk sokat bajlódni a főzéssel (ami nagyjából fél órát ölel fel). A készítéséhez érdemes jó minőségű alapanyagokat beszerezni, például olasz prosciuttót és pecorino sajtot és próbáljunk meg friss bazsalikommal dolgozni, hiszen így lesz igazán ízletes a végeredmény. A receptben felsorolt összetevők mellett gyakorlatilag bármilyen zöldséget felhasználhatunk maradékmentés céljából.

Összetevők:

frittata

Fotó: Shutterstock

  • 8 db tojás;
  • 7 ml tej;
  • 40 g pecorino romano;
  • 2 csipet só;
  • 5-6 szelet prosciutto;
  • 1 evőkanál olívaolaj;
  • ízlés szerint néhány szem fürtös paradicsom;
  • 4-6 nagyobb darab bazsalikomlevél.

Így készítsük el:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Vegyünk elő egy nagyobb tálat, amibe törjük fel a tojásokat. Adjuk hozzá a tejet és reszeljük bele a sajtot. A prosciuttót vágjuk fel vékonyabb szeletekre és egy hőálló nyelű, vastag serpenyőben pirítsuk le. Nagyjából 3-4 perc után locsoljuk le az olívaolajjal és tegyük bele a paradicsomokat. Pirítsuk még 1-2 percig, majd öntsük fel a tojással és közepes lángon főzzük addig, míg a széle elkezd pirulni.

Ezután nincs más dolgunk, mint elhelyezni az előmelegített sütőben, ahol körülbelül negyed óra alatt tökéletesen megsül. Várjunk, amíg kicsit kihűl, majd tálaljuk a friss bazsalikomlevelekkel.

(Forrás: The Daily Meal)


A figyelmetekbe ajánljuk