Ha odavagy az édes-sós ízpárosításokért, akkor az alábbi hűsítő finomságot egyenesen neked találták ki. Kipróbálásával nem érdemes várni a nyári hónapokig.
Bár elsőre bizarrnak hangozhat az olívaolaj és az édes vaníliafagylalt kombinációja, minden édesszájúnak ajánlott minél hamarabb megízlenie.
Az extra szűz olívaolaj földesebb, semlegesebb íze és selymes textúrája garantáltan tökéletesen passzol majd az édes, lágy és hideg fagyihoz.
Ezt is olvasd el! Olívaolaj a kávéba? Egy új gasztro trend, ami meghódította az internetet
Az olívaolaj ráadásul nemcsak egy népszerű alapanyag a mediterrán konyhában, hanem kiemelkedően egészséges választás is. Az extra szűz kivonat ugyanis rendkívül gazdag telítetlen zsírsavakban – például omega-9 -ben –, amelyek elősegítik a szív egészségét azáltal, hogy csökkentik a káros LDL-koleszterint, miközben megnövelik a kívánatos HDL-koleszterin szintjét.
Emellett az olívaolaj bővelkedik antioxidánsokban is – például polifenolokban és E-vitaminban –, amelyek segítenek lelassítani a sejtkárosodást és az öregedést.
Ez is érdekelhet! Tíz dolog, amit érdemes tudni az olíváról
Ha nyitottak vagyunk az új ízvilágokra, ne álljunk meg a klasszikus vaníliánál. Próbáljuk ki a pisztáciát, vagy párosítsuk az olívaolajat bármilyen gyümölccsel.
Különösen jól illik hozzá a könnyed sorbet fagylalt, amely frissességével tökéletesen kiegészíti az olívaolaj karakterét.
Ha pedig igazán ki szeretnénk emelni az ízeket, érdemes egy csipet tengeri sóval megszórni fagyinkat. A só nemcsak fokozza az olívaolaj és a gyümölcsös összetevők ízét, hanem különleges kontrasztot is teremt, amely még intenzívebbé teszi az élményt.
Forrás: La Cucina Italiana