A héten extrém meleg lesz, érdemes felkészülni rá – például egy különleges, könnyen elkészíthető otthoni fagylalttal.
Itt a nyár második hőhulláma, a hét közepére a hőmérséklet elérheti a 36-37 Celsius-fokot is, így nem csoda, ha sokan egy-egy gombóccal küzdenek a hőség ellen.
Ez is érdekelhet: Ellenállhatatlan Nutellás fagyi recept, amit hipp-hopp elkészíthetsz
Ugyan az üzletekben és fagyizókban is könnyen hozzájuthatunk a hűsítő desszerthez, de mi van akkor, ha leváltanánk a dobozos fagylaltokat egy igazán különlegesre?
Olvasd el ezt is! Házi citromfagylalt recept, amit pár perc alatt elkészíthetsz!
A Vince mutatott be egy különleges receptet, amivel bárki fagyizót varázsolhat mélyhűtőjéből! A tojásmentes jégkrémhez elsősorban friss eperre, némi citromra és vaníliakivonatra lesz szükségünk – és persze egy mikróra.
Epres házi fagyi
Hozzávalók:
- 250 g kristálycukor;
- 1 közepes citrom;
- 500 g friss eper;
- 1 evőkanál vanília kivonat;
- 2 1/2 teáskanál kukoricakeményítő;
- 350 g magas zsírtartalmú tejszín;
- 160 ml tej;
- 1/4 teáskanál só.
Így készül:
- Adjuk hozzá az eprekhez a kristálycukrot, a citromhéjat és a vaníliakivonatot;
- Turmixoljuk addig a már levet eresztett gyümölcsöt, míg az teljesen sima lesz;
- Ezután a massza sűrítése céljából tegyük hozzá a kukoricakeményítőt és rakjuk be a tálat a mikróba egy pár percre;
- Egy másik tálban habverő segítségével keverjük össze a tejszínt, a tejet és a sót;
- Ezt követően öntsük össze a pürésített gyümölcsöt a tejes keverékkel, majd hagyjuk kihűlni az egészet;
- Folyamatosan keverjük a fagyialapot addig, amíg az sűrű és krémes lesz;
- Végül az egészet rakjuk be a fagyasztóba, hogy az felvegye a fagylaltok jellegzetes állagát.