Kánikula ellen: egy egyszerű trükk, és kész a tökéletes házi fagylalt – recept
Getty Images

Kánikula ellen: egy egyszerű trükk, és kész a tökéletes házi fagylalt – recept

A héten extrém meleg lesz, érdemes felkészülni rá – például egy különleges, könnyen elkészíthető otthoni fagylalttal.

Itt a nyár második hőhulláma, a hét közepére a hőmérséklet elérheti a 36-37 Celsius-fokot is, így nem csoda, ha sokan egy-egy gombóccal küzdenek a hőség ellen.

Ugyan az üzletekben és fagyizókban is könnyen hozzájuthatunk a hűsítő desszerthez, de mi van akkor, ha leváltanánk a dobozos fagylaltokat egy igazán különlegesre?

A Vince mutatott be egy különleges receptet, amivel bárki fagyizót varázsolhat mélyhűtőjéből! A tojásmentes jégkrémhez elsősorban friss eperre, némi citromra és vaníliakivonatra lesz szükségünk – és persze egy mikróra.

Epres házi fagyi

Hozzávalók:

  • 250 g kristálycukor;
  • 1 közepes citrom;
  • 500 g friss eper;
  • 1 evőkanál vanília kivonat;
  • 2 1/2 teáskanál kukoricakeményítő;
  • 350 g magas zsírtartalmú tejszín;
  • 160 ml tej;
  • 1/4 teáskanál só.

Így készül:

  1. Adjuk hozzá az eprekhez a kristálycukrot, a citromhéjat és a vaníliakivonatot;
  2. Turmixoljuk addig a már levet eresztett gyümölcsöt, míg az teljesen sima lesz;
  3. Ezután a massza sűrítése céljából tegyük hozzá a kukoricakeményítőt és rakjuk be a tálat a mikróba egy pár percre;
  4. Egy másik tálban habverő segítségével keverjük össze a tejszínt, a tejet és a sót;
  5. Ezt követően öntsük össze a pürésített gyümölcsöt a tejes keverékkel, majd hagyjuk kihűlni az egészet;
  6. Folyamatosan keverjük a fagyialapot addig, amíg az sűrű és krémes lesz;
  7. Végül az egészet rakjuk be a fagyasztóba, hogy az felvegye a fagylaltok jellegzetes állagát.


A figyelmetekbe ajánljuk