olívaolaj kávé

Olívaolaj a kávéba? Egy új gasztro trend, ami meghódította az internetet

A közösségi médiában feltűnt receptek és a legújabb étkezési trendek világa szórakoztató lehet. Igaz, néha az őrületes konyhatippek butaságnak tűnhetnek, de máskor abszolút élvezetesnek bizonyulhatnak. De mit lehet tudni az olívaolajas kávéról?


Olykor nehéz eldönteni, hogy néhány étel- vagy italtrend, a legújabb kedvencünk lesz, vagy éppenséggel undorodni főgünk tőle. A kávét és az olívaolajat szinte mindenki szereti, de milyen végeredmény születik a kettő kombinálásából?

Ez is érdekelhet:Kávétörténeti kisokos: a kávé megjelenésétől a kávéház-metropoliszokig

Honnan ered az új trend? Sok szempontból úgy tűnik, hogy a Starbucks irányítja kávé szempontjából a világot, így egyáltalán nem különös, hogy a vállalat áll az új, divatos ízesített kávékiegészítők és ötletek élén.

Az új Starbucks Oleato termékcsalád egy különleges, olívaolajat tartalmazó összeállítás, amit mostantól egyes piacokon kínálnak.

A Starbucks arabica kávé és a prémium Partanna extra szűz olívaolaj alkímiája teljesen új élményt teremt, olyan mélységet és dimenziót ölt, amelyet egyszerűen meg kell kóstolni, hogy elhiggyük

– olvasható a kávéóriás honlapján.

Ez egy vadonatúj trend, így az olívaolaj és a kávé kombinációjának egészségügyi előnyeit még nem vizsgálták szakemberek, bár magától értetődő lenne, hogy egészséges opció, hiszen maga az olívaolaj bőségesen rendelkezik egészségügyi előnyökkel. Az olívaolaj tele van szívbarát egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírokkal, amelyek segíthetnek csökkenteni a rossz és növelni a jó koleszterinszintet. Segít megelőzni számos betegséget, például a szívbetegségeket, emellett E-vitaminban is gazdag, ami jót tesz a gyulladásoknak, és kiválóan erősíti az immunitást.

Olvasd el ezt is! A legtöbben nem a legjobb időpontban fogyasztják az első kávéjukat

Ami az ízt illeti, az új ital rajongói szerint az olívaolaj hozzáadása sima, selymes textúrát kölcsönöz a kesernyés italnak. Így sokak számára az olívaolaj egy üdvözlendő fűszer a reggeli kávéjukhoz.

Bár sokan, akik megkóstolták a Starbucks új italait imádták, nem mindenki rendelkezik barista-tehetséggel. Ha egyszerűen csak egy kis olívaolajat öntünk a reggeli kávéba, nem biztos, hogy ugyanazzal az eredménnyel járunk.

Ha viszont mégis ki akarjuk próbálni ezt a trendet otthon, mindenképpen jobb minőségű olívaolajat használjunk. Míg az élelmiszerboltokban kapható márkák a főzéshez tökéletesen megfelelnek, iváshoz a legjobb íz elérése érdekében egy csúcsminőségű márkát érdemes választani.


A figyelmetekbe ajánljuk