három tál csokoládémousse egy asztalon
Fotó: Shutterstock

A kétösszetevős, isteni csokis desszert, amit bárki el tud készíteni

A csokoládémousse egy valóra vált álom az édesszájúak számára: ha jól készítjük el, intenzíven csokis és krémes, közben mégis habkönnyű és légies. Hagyományosan tojásból, cukorból, tejszínből és csokoládéból áll, mi viszont mutatunk egy könnyített, mégis hihetetlenül finom verziót a Vince jóvoltából.


Bár a csokoládémousse a világ legízletesebb desszertjei közé tartozik, eredeti receptjét nem kifejezetten egyszerű jól elkészíteni. Könnyen előfordulhat, hogy kellő tapasztalat hiányában túl sűrű és darabos habot készítünk, aminek a textúráján tovább ronthat a nem megfelelően eldolgozott tojássárgája.

Szerencsére létezik egy mindössze két összetevőből álló recept, amelyet bárki tökéletesen elkészíthet – még az is, aki nem mozog kifejezetten otthonosan a konyhában. Ehhez semmi másra nem lesz szükségünk, csak egy kis csokoládéra és tejszínre.

Akkor járunk a legjobban, ha tartalmasabb, de nem túl sötét, körülbelül 50 százalékos kakaótartalmú csokit választunk. Mindez persze ízlés kérdése, de alapszabály, hogy minél karakteresebb ízű desszertet szeretnénk készíteni, annál sötétebb étcsokoládéra lesz szükségünk.

k\u00e9t poh\u00e1r csokol\u00e1d\u00e9mousse

Fotó: Shutterstock

​Hozzávalók

  • 360 gramm hideg habtejszín
  • 180 gramm csokoládé

​Így készül

  1. Egy edényben melegítsük fel a tejszín felét. Adjuk hozzá a feldarabolt csokoládét, és kevergessük, amíg teljesen fel nem olvad.
  2. A maradék hideg tejszínt tegyük egy tálba, és verjük fel tejszínhabbá.
  3. A tejszínhabot két részletben, nagyon óvatosan forgassuk bele a csokoládés masszába.
  4. A csokoládémousse-t porciózzuk ki poharakba, és tálalás előtt optimális esetben egy éjszakára, de minimum egy órára tegyük hűtőbe.

A figyelmetekbe ajánljuk