pisztáciakrém

Olcsóbb és finomabb, mint a bolti: házi pisztáciakrém

    A pisztáciakrém egy hamisítatlan olasz finomság, amit mi is könnyen elkészíthetünk, hiszen csak néhány összetevőre lesz szükségünk hozzá. Akár palacsintákhoz, pirítóshoz vagy egy különleges desszert részeként használjuk fel, a pisztáciakrém mindig az ízlelőbimbók örömforrásává válhat.


    Hozzávalók:

    • 2 csésze pucolt, sült pisztácia
    • 1/2 csésze cukor
    • 1/2 csésze sűrített tej
    • 2 evőkanál olívaolaj

    Ezt ismered? Retró dupla csokoládés Coca-Cola-torta

    Elkészítése:

    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Rakjuk a pisztáciát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süssük őket 8-10 percig, amíg aranybarnára pirulnak. Ügyeljünk, hogy ne hagyjuk túlpirulni, mivel az befolyásolhatja az ízüket. Helyezzük a sült pisztáciát a turmixgépbe, majd adjuk hozzá a cukrot, sűrített tejet és olívaolajat. Keverjük addig, amíg egy krémes, sima állagú keveréket kapunk.

    Kóstoljuk meg és igazítsuk az édes-sós egyensúlyt, szükség esetén adjunk hozzá további cukrot vagy sűrített tejet.

    Öntsük a pisztáciakrémet légmentesen zárható üvegbe vagy műanyag tárolóba, majd tegyük a hűtőbe. Így akár egy héten át is eltartható, bár a frissesség és az íz intenzitásának megőrzése érdekében ajánlott minél hamarabb elfogyasztani.

    A figyelmetekbe ajánljuk