Minden desszerthez passzol: a legfinomabb házi csokiszósz recept

A kakaóporból, cukorból, vajból és tejszínből készült recept egyszerű és sokoldalú. Ráadásul a hűtőszekrényben is jól eláll, így bármikor felhasználhatod. A szirup pedig nemcsak tökéletes házi fagylaltköret, hanem meleg tejbe belekeverve akár ínycsiklandó forró csoki is.


Hozzávalók:

  • 1/2 csésze tejszín
  • 3 evőkanál sótlan vaj
  • 1/3 csésze kristálycukor
  • 1/3 csésze sötétbarna cukor
  • 1/2 csésze cukrozatlan holland kakaópor
  • csipetnyi só

Elkészítése:

Tegyünk 1/2 csésze tejszínt és 3 evőkanál sótlan vajat egy kis lábasba, majd közepes lángon, időnként megkeverve melegítsük, amíg a vaj elolvad, és amíg tejszín épphogy forr, kb. 3 percig. Ezután adjunk hozzá 1/3 csésze kristálycukrot és 1/3 csésze sötétbarna cukrot, és keverjük, amíg elolvad. Ezután csökkentsük a hőfokot alacsonyra. Majd a folyamatos habverés közben adagoljuk hozzá 1/2 csésze cukrozatlan kakaóport és egy csipetnyi sót, majd keverjük össze. Végül vegyük le a serpenyőt a tűzről, és hagyjük 3-5 percig hűlni.

A figyelmetekbe ajánljuk