Készítsd el az amerikaiak kedvenc sütijét: a s'morest!

Az amerikai gasztronómia egy európai ember számára rengeteg meglepő és furcsa receptet tartogathat. Imádják a minél töményebb és ízesebb ételeket. Az egyik kedvenc desszertjük is igazi ízkavalkád, amit muszáj kipróbálnod. Ismerd meg a s'morest!


Mi az a s'mores?

Ha a lehető legegyszerűbben szeretnénk fogalmazni, akkor talán a legmegfelelőbb jelző rá a kekszszendvics. Nyársra húzott, tábortűzön megsütött pillecukor, egy kis csokival, két ropogós keksz között. Amerikában igazi klasszikusnak számít, rengeteg gyermek nagy kedvence, amit akár ők is könnyedén elkészíthetnek, ugyanis ezt a jenki desszertet pofon egyszerű az asztalra varázsolni.

Télen ugyan elmarad a tábortűz, de a sütőnk is remekül elvégzi a feladatát!

Hozzávalók:


1 csomag vajas keksz

1 csomag pillecukor

1 tábla tejcsoki

1 tábla étcsoki

1 tábla fehércsoki

1 tábla karamellás csoki

Elkészítése:

Egy tepsibe egymás mellé helyezzük a vajas vagy digestive kekszeket. Ezt követően az összes kekszre 2 kocka tejcsokit helyezünk, a csokikra pedig 1-1 félbevágott pillecukrot. A pillecukrok tetejére pedig ismét vajas kekszeket. Ezt 200 fokos sütőben 5 percig sütjük. Ha egy kicsit megpirultak, akkor a tetejére ízlés szerint 2-2 kocka étcsokit, fehéhércsokit és karamellás csokit teszünk, majd a csokikra ismét jöhetnek a félbevágott pillecukrok.


Ezt újra visszatesszük a 200 fokos sütőbe és addig sütjük, amíg a mályvacukor pirulni és olvadni nem kezd. Az amerikaiak ezt még előszeretettel öntik nyakon sós karamellás öntettel vagy csokiszósszal, de ezek nélkül is meglehetősen édes.


Forrás: mindmegette.hu

A figyelmetekbe ajánljuk