Az amerikai gasztronómia egy európai ember számára rengeteg meglepő és furcsa receptet tartogathat. Imádják a minél töményebb és ízesebb ételeket. Az egyik kedvenc desszertjük is igazi ízkavalkád, amit muszáj kipróbálnod. Ismerd meg a s'morest!
Mi az a s'mores?
Ha a lehető legegyszerűbben szeretnénk fogalmazni, akkor talán a legmegfelelőbb jelző rá a kekszszendvics. Nyársra húzott, tábortűzön megsütött pillecukor, egy kis csokival, két ropogós keksz között. Amerikában igazi klasszikusnak számít, rengeteg gyermek nagy kedvence, amit akár ők is könnyedén elkészíthetnek, ugyanis ezt a jenki desszertet pofon egyszerű az asztalra varázsolni.
Télen ugyan elmarad a tábortűz, de a sütőnk is remekül elvégzi a feladatát!
Hozzávalók:
1 csomag vajas keksz
1 csomag pillecukor
1 tábla tejcsoki
1 tábla étcsoki
1 tábla fehércsoki
1 tábla karamellás csoki
Elkészítése:
Egy tepsibe egymás mellé helyezzük a vajas vagy digestive kekszeket. Ezt követően az összes kekszre 2 kocka tejcsokit helyezünk, a csokikra pedig 1-1 félbevágott pillecukrot. A pillecukrok tetejére pedig ismét vajas kekszeket. Ezt 200 fokos sütőben 5 percig sütjük. Ha egy kicsit megpirultak, akkor a tetejére ízlés szerint 2-2 kocka étcsokit, fehéhércsokit és karamellás csokit teszünk, majd a csokikra ismét jöhetnek a félbevágott pillecukrok.
Ezt újra visszatesszük a 200 fokos sütőbe és addig sütjük, amíg a mályvacukor pirulni és olvadni nem kezd. Az amerikaiak ezt még előszeretettel öntik nyakon sós karamellás öntettel vagy csokiszósszal, de ezek nélkül is meglehetősen édes.
Forrás: mindmegette.hu