Porosodnak a süti receptek a polcodon? Sosincs rendesen időd főzőcskézni, de vágysz valami újdonságra? Esetleg meglepnéd a barátaidat? A cikkünkben szereplő répakenyér recept egy rendkívül egyszerű, ám annál ízletesebb végeredményt tartogat számodra.
Szinte semmi más nem kell hozzá, mint répa, tej, liszt, banán, és persze fűszerek. Felturbózhatod magvakkal vagy esetleg gyümölcsökkel is: almával, naranccsal, de talán a legjobban hozzá illő az ananász.
Hozzávalók:
- 20 dkg főtt sárgarépa
- 12,5 apróra vágott ananászkonzerv vagy ananászkarika
- 20 dkg liszt
- 5 dkg durvára vágott dió
- 1 tk vaníliakivonat (Vagy 1 cs. vaníliás cukor)
- 1/2 ek szódabikarbóna
- 1/2 tk fahéj
- 1/2 tk só
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 1,5 dl olaj
Elkészítése:
A főtt répát pürésítjük, majd az ananászt gondosan lecsöpögtetjük. A lisztet összekverjük a sóval, fahéjjal, szódabikarbónával és a dióval. A tojásokat habosra felverjük, de tovább verve, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot is, majd a répapürét, az olajat és a vaníliát. Hozzáadjuk az ananászdarabkákat, majd a lisztes keveréket is óvatosan beleforgatjuk. A kapott masszát sütőpapírral bélelt kalácsformába simítjuk és egy előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 45 perc alatt készre sütjük.
Forrás: abroszra valo