A főváros legjobb desszertjét először az idei Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhatja meg a közönség péntektől vasárnapig a Szent István-bazilika előtt.
Idén már hatodik alkalommal írta ki a versenyt a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség, melyen 2020-ban a Szamos Marcipán körtés karamell mousse-a lett a befutó – tudjuk meg a Gusto beszámolójából.
A verseny elsődleges célja, hogy a magyar cukrászati hagyományoknak megfelelően az érdeklődés középpontjába kerüljenek a hazai desszertek, és elfoglalják méltó helyüket az éttermek és cukrászdák kínálatában.
MTI/Soós Lajos
A nyertes desszert alkotója a Szamos Marcipán cukrászmestere, Nagy Péter volt, akinek már második alkalommal sikerült győznie a versenyen.
A desszert Sacher-piskóta alapon vanília mousse, amelyben hideg körtepüré található, tetejére pedig karamell került.