Az idei ünnepekre a Michelin-csillagos Gucci Osteria da Massimo Bottura étterme Beverly Hillsben a híres pékmesterrel, Roy Shvartzapelrel közösen megalkotta a „tökéletes" panettone-t – azt a fajtát, amelyet szégyenérzet nélkül gyűjtögethetünk, ha sikerült beszerezni.
A Gucci Osteria séfje, Mattia Agazzi és Shvartzapel együtt dolgozott két limitált kiadású, 150 dollárért, azaz nagyjából 48 ezer forintért kapható ízesítésen: kandírozott narancs mazsolával és narancs mogyorós giandujával.
Mitől olyan különleges?
The phenomenal Panettone by @KARYLMT from @gucci Osteria in collaboration with #PosillipoDolceOfficina. And the stunning box by @RyutoMiyakepic.twitter.com/Q6jqbm3fQO— bianca (@bianca) 1577706305
A Robb Report cikke szerint Shvartzapel miatt.
A panettone híresen kényes tészta, amely idő-, hőmérséklet- és pH-érzékeny. Az olasz specialitás már körbejárta a világot, ami miatt szinte mindenhol tömeggyártják, de ez el is vette a különleges tulajdonságait.
Shavartzapel is bejárta a világot és a legjobb cukrászmesterekkel dolgozott együtt, akik közül ott volt a panettone mesterének tartott Iginio Massari is.
Massari tanította meg, hogyan kell a tökéletes tésztát megalkotni, amely ugyan elmondva egyszerű, mégis végtelenül összetett és hosszadalmas folyamat: Shvartzapel szerint az elkészítése az elejétől a végéig nagyjából 40 órát vesz igénybe.
Természetesen a tökéletes édesség Gucci-formába kerültek, amelyeket Beverly Hillsben lehet személyesen átvenni, de online is megvásárolhatók.