A kefir nagyon kalóriaszegény étel, ezért egészséges desszert készíthető belőle.



A kefir egy kalóriaszegény tejkészítmény, érdemes az egészséges életmód hívőinek őt használni az édességekben. A kefirtorta vagy sütemény elkészítése mindössze harminc percet vesz igénybe, az édességet ráadásul nem kell megsütni. A desszert egészségesebb, ha édesítőszert és növényi tejet használunk elkészítéséhez.

Hozzávalók (8 adaghoz)

  • 525 ml kefir
  • 20 dkg cukor (vagy 3-4 tk édesítőszer)
  • 25 g zselatin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4.5 dl tej
  • 135 g tejszínhab por
  • 2 db őszibarack
  • 1 csomag tortazselé

Elkészítés

Először keverjük össze a kefirt, cukrot (vagy az édesítőszert), vaníliás cukrot és a zselatint, majd forraljuk össze őket egy lábosban.

Ezután verjük fel a tejet a tejszínhabbal, majd keverjük a már kihűlt kefirhez őket.

Tegyünk gyümölcsdarabokat a kefires masszába és öntsük az egészet egy kapcsos formába.

Amikor már megdermedt a kefir, díszítsük a tetejét gyümölccsel, leönthetjük gyümölcskocsonyával is.

(Forrás: Nosalty)

A figyelmetekbe ajánljuk