Ez az ízletes csokoládés-zabpelyhes finomság a hűtőben áll össze.


Ezt a süteményt kevés idő alatt elkészíthetjük, ráadásul gyorsan össze is áll. Noha zabpehelyből készül, ebben az édességben rengeteg vaj és csokoládé is van, ezért nem a megfelelő választás diétázóknak. Ha a kesernyésebb ízeket preferáljuk, használjunk étcsokit tejcsoki helyett.

Hozzávalók (20 szelethez)

  • 220 gramm vaj
  • 130 gramm barna cukor
  • 300 gramm zabpehely
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 100 gramm étcsokoládé
  • 70 gramm tejcsokoládé
  • 80 gramm mogyoróvaj

Elkészítés

Először is béleljünk ki sütőpapírral egy 20x25 centis tepsit vagy jénaitálat. Akkor jó, ha a papír túllóg a széleken, hogy majd könnyen ki lehessen emelni a sütit.

Ezután melegítsük össze a vajat és a barna cukrot egy kis lábasban. Mikor már mindkettő felolvadt, keverjük bele a vaníliakivonatot, majd a zabpelyhet. Alacsony lángon addig kevergessük 2-3 percig, míg a vajas-cukros máz be nem vonja mindenhol a zabpelyhet.

A zabpelyhes massza felét öntsük bele az előkészített tepsibe, majd oszlassuk el egyenletesen, nyomkodjuk bele. A másik felét egyelőre tegyük félre.

Ezt követően a csokit törjük darabokra, a mogyoróvajjal együtt helyezzük egy kis lábasba, majd tegyük vízgőz fölé. Amikor elolvadt a csoki és a mogyoróvaj, vegyük le a tűzről, majd öntsük a nagy részét a zabpelyhes masszára.

Hagyjuk meg körülbelül egynegyedét, mivel azt majd a süti tetejére fogjuk csorgatni. A csokis-mogyorós krémet oszlassuk el egyenletesen a zabpelyhen.

A maradék zabpelyhes masszát keverjük át, majd szórjuk a csokis krém tetejére úgy, hogy mindenhol befedje azt. Ezután le is nyomkodhatjuk a zabpelyhet.

Amennyiben ezzel megvagyunk, csorgassuk rá a tetejére a félretett csokit, majd ha picit hűlt, jól lefedve tegyük a hűtőbe legalább 2-3 órára.

Amikor összeállt, vegyük ki a hűtőből. Várjuk meg, míg szobahőmérsékletűvé válik, majd szeleteljük és kínáljuk.

(Forrás: Só Bors)

A figyelmetekbe ajánljuk