Egy könnyed és egészséges receptet mutatunk brokkoliból.


A négy főt kiszolgáló recepthez a következő hozzávalókra lesz szükségünk:

  • 1 darab közepes brokkoli
  • 2 darab tojás
  • 4 evőkanál zabpehely
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 2 evőkanál tökmag
  • 2 evőkanál napraforgómag
  • 1 csokor petrezselyem
  • só ízlés szerint
  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 0,5 dl olívaolaj

Mossuk meg a brokkolit és szedjük rózsáira. Főzzük elő a zöldséget sós vízben, majd helyezzük rögtön hideg vízbe. A magvakat, ezután pirítsuk le egy száraz serpenyőben. A brokkoli rózsáit zúzzuk le egy robotgépben, vagy villával törjük szét őket. Egy tálban keverjük össze a brokkolit, zsemlemorzsát, tojást, pirított magvakat, ezt ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Annyi zsemlemorzsát tegyünk, amennyitől fasírtállaga lesz.

Formáljunk kis korongokat a masszából, majd süssük meg mindkét oldalukat kevés olívaolajon.

(Forrás: Nosalty)

A figyelmetekbe ajánljuk